ΣΙΝΕ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Τι ζητάει η καμαριέρα από τον Στρος Καν;

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της καμαριέρας-Στρος Καν. Τι ζητά η καμαριέρα για να αποσύρει τις κατηγορίες;
Έγιναν τελικά όλα για τα χρήματα του Ντομινίκ Στρος Καν; Επιβεβαιώνονται όσοι από την αρχή πίστεψαν ότι πρόκειται για μια καλοστημένη παγίδα;
Οι δικηγόροι της Ναφισάτου Ντιαλό φέρονται να έχουν διερευνήσει μια συμφωνία να αποσύρουν τις κατηγορίες της ποινικής δίωξης σε αντάλλαγμα με συμβιβασμό και χρηματική αποζημίωση στην πολιτική αγωγή που έχει καταθέσει η 32χρονη καμαριέρα.
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η Wall Street Journal, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η εφημερίδα επικαλείται πρόσωπο κοντά στην υπόθεση, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Ο δικηγόρος της καμαριέρας, βέβαια, Κένεθ Τόμσον αρνήθηκε πως το δημοσίευμα έχει βάση.
Κάποιες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Ντιαλό προκάλεσαν πλήγμα στην αξιοπιστία της 32χρονης. Κάπως έτσι άρχισαν και τα πρώτα σενάρια για διάθεση συμβιβασμού.
Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η πλευρά των δικηγόρων της Ντιαλό είχαν ρίξει στο τραπέζι μια προσφορά: να βοηθήσουν τον τερματισμό της ποινικής δίωξης σε αντάλλαγμα με χρηματικό διακανονισμό την υπόθεση του αστικού δικαίου. Οι εισαγγελείς επικοινώνησαν με τον Τόμσον για να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
«Οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι εντελώς ψευδείς», έγραψε ο Τόμσον σε e-mail. «Είναι άλλη μια αβάσιμη επίθεση κατά της κυρίας Ντιαλό και των δικηγόρων της και σχεδιάστηκε για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το γεγονός ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν επιτέθηκε βίαια σε μια αθώα γυναίκα μέσα σε εκείνο το δωμάτιο», πρόσθεσε.
Όλα αυτά λίγες μέρες πριν από τη νέα ακρόαση σε δικαστήριο του Μανχάταν. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα βρεθεί ξανά στο δικαστήριο την προσεχή Τρίτη, 23 Αυγούστου.

fimes.gr 
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: