ΣΙΝΕ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αυτές είναι οι δίδυμες που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες!

Η Στέλλα πέρασε πρώτη στη Φιλολογία Αθήνας και η Σταυρούλα 95η στην Ιατρική Αθήνας.
Για μια ακόμη χρονιά, όπως συμβαίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, τα κορίτσια καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις των εισακτέων στις περισσότερες από τις πανεπιστημιακές σχολές
Η Στέλλα Χαχάλη μπορεί να περηφανεύεται πως είναι η πρώτη των πρώτων στη Φιλολογία Αθηνών με 19.817 μόρια.
Όπως δήλωσε στο Νewsit η νεαρή Στέλλα “τα κατάφερα με πολύ διάβασμα αλλά μου άρεσε η φιλολογία και σαν αντικείμενο καθώς μου αρέσει η λογοτεχνία και τα αρχαία ελληνικά και η ποίηση. Αλλες φορές διάβαζα 9 ώρες, άλλες 10 ώρες αλλά το Σάββατο ξεκουραζόμασταν λίγο και βγαίναμε βόλτες με την αδελφή μου. Είναι πολύ ωραία που πέρασε και αδελφή μου εκεί που ήθελε και οι γονείς μας είναι πολύ χαρούμενοι. Ο επόμενος στόχος είναι να ασχοληθώ με πιο επιστημονική έρευνα μέσα στο Πανεπιστήμιο και κυρίως να συνεχίσω τη μουσική”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σταυρούλα Χαχάλη που πέρασε 95η στην Ιατρική Αθηνών με 19.284 μόρια.
Όπως δήλωσε στο Νewsit η Σταυρούλα ” για εμένα η Ιατρική ήταν όνειρο ζωής γιατί αγωνιζόμουν από μικρή για αυτό τον σκοπό. Ήθελα να κάνω μόνο αυτό στη ζωή μου, οπότε για εμένα ήταν επιβράβευση. Νοιώθω πως επιτέλους έχω τη δυνατότητα να κάνω όλα όσα ονειρεύομαι και να δώσω ό, τι μπορώ στην κοινωνία. Από εδώ και πέρα θέλω να είμαι πολύ συνεπής στο πανεπιστήμιο γιατί για να γίνεις καλός γιατρός χρειάζεται πολύς αγώνας. Επίσης θέλω να κάνω εθελοντικό έργο, να πάω στους γιατρούς χωρίς σύνορα. Σκέφτομαι να ακολουθήσω ή την Παιδιατρική ή την Γεροντολογία. Στο σχολείο ποτέ δεν πίστευαν πως μπορούμε να διαβάζουμε τόσες πολλές ώρες, μας έλεγαν πως είμαστε “από άλλο πλανήτη”.
Τώρα τα κορίτσια απέδειξαν πως ούτε φυτά είναι, ούτε από άλλο πλανήτη.
Αξίζει επίσης να σας πούμε πως η παροιμία που λέει πως “το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά” αντιπροσωπεύει πλήρως την οικογένεια Χαχάλη, καθώς ο πατέρας των κοριτσιών είναι γιατρός και η μητέρα τους φιλόλογος. Όμως όπως και οι δύο είπαν στο Newsit αυτο δεν τις επηρέασε στην επιλογή τους, τουλάχιστον συνειδητά.
Σε κάθε περίπτωση αυτά τα δροσερά, ευγενικά κορίτσια αποδεικνύουν περίτρανα πως όταν κάποιος θέλει κάτι πολύ μπορεί να το πετύχει με επιμονή και μεθοδική προσπάθεια.
newsit
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: