ΣΙΝΕ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Καταρρέει το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας!!!

«Ψήφος έναντι χρημάτων» τιτλοφορείται σχόλιο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitungσχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας – Φινλανδίας, ώστε η σκανδιναβική χώρα να συμβάλει στο ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ.
«Που θα βρουν τα ευρώ οι Έλληνες που βρίσκονται σε τόσο δυσχερή οικονομική θέση, ώστε να τα δώσουν στους Φινλανδούς; ΤΟ χρήματα θα έρθουν από τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. 

Το κύριο βάρος των πιστώσεων το φέρουν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ως οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Αθήνας. Τώρα θέλει η Φινλανδία άλλες συμφωνίες.
Είναι πιθανόν και άλλες μικρές χώρες της Ευρωζώνης να θελήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φινλανδίας και να ζητήσουν ανταλλάγματα για την προθυμία τους να βοηθήσουν στο σχέδιο διάσωσης. Η Ολλανδία, η Αυστρία, η Σλοβακία δυσκολεύονται να συναινέσουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα, την οποία κανένα κοινοβούλιο στην Ευρωζώνη δεν έχει επικυρώσει», σημειώνει η εφημερίδα.
Επιπλέον οι Financial Times φιλοξενούν σχετικό άρθρο με τον τίτλο «Οι Φινλανδοί θέτουν σε κίνδυνο τη διάσωση των Ελλήνων» και σημειώνει: «η Φινλανδία ζητά για την οικονομική της βοήθεια προς την Ελλάδα ιδιαίτερες εγγυήσεις και τις παίρνει. Τις απαιτήσεις αυτές συμμερίζονται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το σχέδιο διάσωσης κινδυνεύει».
Την ίδια άποψη έχει και η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt, η οποία επιγράφει το ρεπορτάζ της «Έξοδος από την πίσω πόρτα», και υπογραμμίζει: «Μετά τη Φινλανδία και η Αυστρία ζητά εγγυήσεις στο ίδιο περίπου ύψος. Με τον τρόπο αυτό όμως η Αθήνα δεν έχει κανένα περιθώριο να αντιδράσει και το σχέδιο διάσωσης τίθεται σε κίνδυνο.»

fimes.gr 
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: