ΣΙΝΕ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Αλβανική πρόκληση εναντίον της ιστορίας!!!

Πρόκληση κατά της ελληνικής μειονότητας από επίσημα χείλη στην Αλβανία. Τί ειπώθηκε και ποιές οι αντιδράσεις της ελληνικής μειονότητας.
Το ζήτημα τέθηκε από επίσημο κρατικό λειτουργό της Αλβανίας, προκαλώντας το κοινό αίσθημα των Ελλήνων της Αλβανίας. Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της Αλβανίας Κρεσνίκ Σπαχίου δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα ονόματα πόλεων, που έχουν ελληνοποιηθεί».
Μετά την πολύμηνη εκστρατεία εντός και εκτός Αλβανίας για την αφαίρεση του ερωτήματος περί εθνικότητας και θρησκεύματος από την απογραφή στην Αλβανία, η οποία σε επίπεδο συμμετοχής στέφθηκε με «απόλυτη επιτυχία», με την συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών, η εθνικιστική οργάνωση Ερυθρόμαυρη Συμμαχία προτείνει ίσως μια απ’ τις πιο ακραίες ιδέες που έχουν ακουστεί από τους Αλβανούς εθνικιστές εναντίον της ελληνικής μειονότητας.
Σε συνάντηση του ηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, Κρεσνίκ Σπαχίου με κατοίκους της περιοχής του Πόγραδετς, τόνισε πως «…ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα ονόματα κάποιων πόλεων που έχουν σλαβοποιηθεί και ελληνοποιηθεί» και συνέχισε προτείνοντας «να αλβανοποιηθούν τα παραποιημένα τοπωνύμια».
Η ιστοσελίδα «Δερόπολη» της Βορείου Ηπείρου έγραψε για το θέμα: «Το ελληνικό ΥΠΕΞ θα πρέπει να δει σοβαρά αυτό το ζήτημα, γιατί τα Αλβανικά «άκρα» παίζουν κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή την γείτονος και ηγούνται από κεντρικά πρόσωπα του επίσημου Αλβανικού κράτους. Αν δεν δράσει άμεσα, ίσως σύντομα η πόλη των Αγίων Σαράντα να μετατραπούν σε Qyteti i Dyzetë Shënjtorëve (όπως είναι το αντίστοιχο αλβανοποιημένο τοπωνύμιο)».
fimes.gr

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: