ΣΙΝΕ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Σοκ!!! Σκότωσαν όλους όσους δολοφόνησαν τον Λάντεν. Μυστήριο

Σκότωσαν την επίλεκτικη ομάδα Αμερικανών που δολοφόνησε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Πώς έγινε η μυστηριώδης επιχείρηση εξολόθρευσης τους;
Ένα περίεργο περιστατικό συγκλονίζει την αμερικανική κοινή γνώμη. Πρόκειται για την κατάρριψη ελικοπτέρου που οδήγησε στον θάνατο 31 στρατιώτες, στην αιματηρότερη επίθεση που δέχτηκαν οι αμερικανικές δυνάμεις κατά την διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Αυτό όμως που έρχεται να επισκιάσει τα πάντα είναι η συγκλονιστική αποκάλυψη ότι από τους 31 νεκρούς στο δυστύχημα με το ελικόπτερο, οι 20 δεν ήταν κάποιοι τυχαίοι αμερικανοί στρατιώτες. Πρόκειται για την περίφημη «Team 6» των αμερικανών «Navy Seals», την ομάδα δηλαδή που είχε καταφέρει την Πρωτομαγιά να εντοπίσει σε προάστιο του Ισλαμαμπάντ και να εξοντώσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Με άλλα λόγια, οι «ήρωες» που (τουλάχιστον με όσα μας ανακοινώθηκαν τότε) κατάφεραν να σκοτώσουν τον υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενο στον κόσμο και εχθρό της Αμερικής δεν βρίσκονται πια στην ζωή.
Οι θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούν κάνουν λόγο για εξολόθρευση της Team 6 εκ των έσω, προκειμένου να μην αποκαλύψουν ποτέ τις πραγματικές συνθήκες της δολοφονίας του Μπιν Λάντεν.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την είδηση ότι οι κομάντος της ειδικής μονάδας των «Navy Seals» που εισέβαλαν στο κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν είχαν σαφείς διαταγές να τον δολοφονήσουν και όχι να τον συλλάβουν, σύμφωνα με αξιωματικό που συμμετείχε στην επιχείρηση. Η πιο λεπτομερής, ως σήμερα, περιγραφή της αποστολής στο Αμποταμπάντ από έναν αξιωματικό των ειδικών επιχειρήσεων στο περιοδικό «New Yorker» προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα έντονα ερωτηματικά, καθώς ο Λευκός Οίκος είχε ισχυριστεί ότι ο Λάντεν θα είχε συλληφθεί αν ήταν δυνατόν. «Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αιχμαλώτισής του – δεν ήταν μια απόφαση που πήραμε εμείς μέσα σε κλάσμα δευτερολέπτου. Κανείς δεν ήθελε συλληφθέντες», δήλωσε στο περιοδικό ο αξιωματικός που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.
Λίγες ημέρες μετά, λοιπόν, έχουμε αυτό το περιστατικό που ουσιαστικά «φιμώνει» μια για πάντα όλες τις φωνές που θα μπορούσαν να μιλήσουν και να αποκαλύψουν τι πραγματικά συνέβη εκείνη την κρίσιμη ημέρα. Όπως επισημαίνουν μάλιστα εξειδικευμένα στρατιωτικού περιεχομένου sites όπως το defencenet, η υπόθεση θυμίζει έντονα την αντίστοιχη τύχη που είχαν οι τούρκοι καταδρομείς στα Ίμια το 1996, που ως γνωστόν βρήκαν όλοι τον θάνατο σε πτώση ελικοπτέρου λίγους μήνες μετά με εξαίρεση έναν που γλίτωσε γιατί δεν συμμετείχε σε εκείνη την αποστολή και σκοτώθηκε λίγο καιρό αργότερα σε «τροχαίο». Όπως λοιπόν και σε εκείνη την περίπτωση, έτσι και τώρα, με τους άνδρες των «Seals» που είχαν πάρει μέρος στην επιδρομή κατά του Λάντεν νεκρούς, όλα τα σενάρια είναι ξανά ανοιχτά για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη νύχτα. Και κανένας δεν μπορεί να μας πει με βεβαιότητα τι συνέβη – και κυρίως να διαψεύσει τις επίσημες ανακοινώσεις.
Το ελικόπτερο CH-47 Chinook με τους 31 επιβαίνοντες εκ των οποίων 20 ήταν μέλη της ομάδας που είχε εκτελέσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα συνετρίβη τα ξημερώματα του Σαββάτου από εκτόξευση αντιαρματικής ρουκέτας κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής σε σπίτι όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν συγκεντρωμένοι αντάρτες Ταλιμπάν. Αποτέλεσμα της πτώσης του ήταν ο θάνατος όλων επιβαινόντων, δηλαδή των αμερικανών κομάντος, των αφγανών στρατιωτών που επίσης μετέφερε αλλά και τους πληρώματος. Αυτό ήταν το ισχυρότερο πλήγμα μέσα σε μια ημέρα από το 2001, από τότε δηλαδή που οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν ως απάντηση για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.
Και είναι ασφαλώς και το πιο περίεργο, καθώς έχει κάνει το διαδίκτυο να βουίξει από τις θεωρίες συνωμοσίας.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: