ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η "Μεγάλη Παρασκευή" για Βόλο και Καβάλα!!!

Τη δική τους «Μεγάλη Παρασκευή ζουν αύριο ο Βόλος και η Καβάλα. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν χθες ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία προσέφυγαν για να ανατρέψουν την ποινή του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική. Ετσι περιμένουν την τελεσίδικη απόφαση που θα προδιαγράψει το μέλλον τους, λίγη ώρα πριν από την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος ή -το αργότερο- μέχρι το βράδυ.
Εκείνος όμως που μία ακόμη φορά συγκέντρωσε πάνω του «όλα τα φώτα» ήταν ο Αχιλλέας Μπέος. Ο πρώην πια ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού Βόλου, που κρατείται στις φυλακές του Ναυπλίου, ήρθε πάλι απέναντι με τον μάρτυρα κατηγορίας Αλέξη Κούγια και αποχώρησε από την αίθουσα όταν άρχισε να δίνει κατάθεση ο γνωστός δικηγόρος.
«Οσα λέει ο Κούγιας μού προκαλούν εμετό» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές και επέστρεψε αργότερα για να απολογηθεί. Τότε μίλησε για απόφαση προσωπικής του εξόντωσης και στοχοποίησε τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή: «Θεωρώ ότι ο Μπιτσαξής δρομολόγησε την εξόντωση τη δική μου και της ομάδας. Εχω στοιχεία γι’ αυτό. Εγώ θα αποχωρήσω, αλλά θα δικαιωθώ. Τελείωσα από το ποδόσφαιρο, δεν με ενδιαφέρει η απόφαση. Το όνομά μου θα αποκατασταθεί για τα παιδιά μου. Να εξαντλήσετε αυστηρότητα σε εμένα, και όχι στον Ολυμπιακό Βόλου. Αποδεικνύεται ότι ο Βόλος δεν έχει συμμετοχή πουθενά. Υπάρχει μεθόδευση για εξόντωσή μου. Θεωρώ ότι είναι πολιτική δίωξη. Πιστεύω ότι, λόγω χαρακτήρα, με στοχοποίησαν» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Ολυμπιακό Βόλου λέγοντας ότι: «φέτος θα έκανα πλάκα με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και θα ήμουν μες στην τριάδα του πρωταθλήματος. Του χρόνου θα έπαιζα Τσάμπιονς Λιγκ, και αυτό κάποιους τους πείραξε».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Καβάλας (η μακεδονική ομάδα εκπροσωπήθηκε από εφτά δικηγόρους) Σταύρος Ψωμιάδης είπε:
 «Εκφράζω τη λύπη μου για όλη τη διαδικασία. Εχει καταστρατηγηθεί το τεκμήριο της αθωότητας, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πουθενά το όνομά μου. Δεν αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας. Για να είναι στημένο ένα ματς, θα πρέπει να υπάρχει έντονη στοιχηματική δράση, και σε αυτά της Καβάλας δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».
Οσον αφορά τον Αλέξη Κούγια (είχε πολύ θερμό επεισόδιο με τον δικηγόρο του Μπέο, Θ. Χαρμάνη), μίλησε στην απολογία του τόσο για τον Μπέο όσο και για τον Ψωμιάδη λέγοντας ότι: «ο Μπέος μαζί με τον Τσακογιάννη τα τελευταία τρία χρόνια είναι ηγέτες εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι ΕΠΟ, μάνατζερ ποδοσφαιριστών, διαιτητές, προπονητές. Επίσης, η γνώση που έχω είναι ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης, μέτοχος της Καβάλας είναι ο Μάκης Ψωμιάδης. Επειδή υπάρχει νομικό κώλυμα λόγω της υπόθεσης με την ΑΕΚ, επελέγη ο Σταύρος Ψωμιάδης να διοικεί».
Οι δύο ομάδες πήραν προθεσμία για να καταθέσουν αύριο υπομνήματα και αργότερα θα εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.

Υποβιβασμός για Ηλιούπολη και απαγόρευση για Τσακογιάννη
Ποινή ίδια ακριβώς με εκείνη του Βόλου και της Καβάλας επιβλήθηκε στην Ηλιούπολη που επίσης συνδέθηκε με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Football Leaque ανακοίνωσε χθες την απόφασή της, σύμφωνα με την οποία: 1) Η Ηλιούπολη υποβιβάζεται στη Γ' Εθνική και της επιβάλλεται πρόστιμο 300.000 ευρώ. 2) Στο εν δυνάμει αφεντικό της Γιώργο Τσακογιάννη επιβλήθηκε χρηματική ποινή 120.000 ευρώ και εφ’ όρου ζωής απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. 3) Στον πρόεδρο της ομάδας Νίκο Χάλκο, πρόστιμο 60.000 ευρώ, ενώ στον προπονητή Νίκο Παντέλη και στον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Νικολόπουλο επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα δύο χρόνια.
- Η Πειθαρχική Επιτροπή της Foootball League απέβαλε εξάλλου τα Τρίκαλα από το πρωτάθλημα της περιόδου 2010-11 λόγω της πλαστής εγγυητικής επιστολής που κατέθεσε πέρυσι το καλοκαίρι στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού. Παράλληλα, επιβλήθηκε ποινή υποβιβασμού (στη Δ' Εθνική) της Κορίνθου για πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση και δυσφήμηση του αθλήματος. Αντίθετα, απαλλάχθηκε των κατηγοριών για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών ο Εθνικός Αστέρας.
Συμπλοκές με οπαδούς του Βόλου
Πανδαιμόνιο επικράτησε στο πάρκο Γουδή στο περιθώριο της εκδίκασης της έφεσης του Ολυμπιακού Βόλου στην επιτροπή της ΕΠΟ. Οι περίπου 400 φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου που βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας συνεπλάκησαν με περίπου 50 οπαδούς που φέρονται να είναι του Παναθηναϊκού και έφθασαν εκεί με μηχανοκίνητη πορεία. Από τις συμπλοκές υπήρξαν τρεις τραυματίες, ενώ οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν κλείσει από νωρίς τις διόδους προς τα γραφεία της ΕΠΟ, προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις.

Νωρίτερα οι οπαδοί του Βόλου φώναξαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του Παναθηναϊκού και του Αλέξη Κούγια.
Εξάλλου, ο Αχιλλέας Μπέος συνομιλώντας με δημοσιογράφους δεν... ξέχασε να κάνει «καζούρα» στον Παναθηναϊκό για τον αποκλεισμό από την Οντένσε. «Τόσο καιρό είμαι διακοπές και δεν είδα το ματς. Ο Παναθηναϊκός χθες τι έπαιζε; Πόλο; Δεν ξέρω» έλεγε χαρακτηριστικά.
ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΩΝΗΣ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: