ΣΙΝΕ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Το πρώτο βήμα για τις εκλογές!!!

Ποιο είναι το πρώτο βήμα της κυβέρνησης που ανοίγει το δρόμο για τις επόμενες εκλογές; 
Τι θα προσπαθήσει να κάνει για να αλλάξει το κλίμα;
Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις της Αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ και άλλων φόρων συνιστά επί της ουσίας το πρώτο βήμα για τις επόμενες εκλογές.
Η κοινή αλλά και η πολιτική λογική επιμένουν ότι ένα κυβερνών κόμμα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές, και μάλιστα πρόωρες, δηλαδή με δική του πρωτοβουλία, από τη στιγμή που η κοινωνία βιώνει μαρασμό ψυχής εναντίον του.


Για να αλλάξει αυτό το κλίμα, θα πρέπει να σημειωθούν ουσιώδεις και ορατές αλλαγές στον τομέα της οικονομίας. Βασικά, στη φορολογία. Και από τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχτηκε σήμερα την αναγκαιότητα αυτή, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου.
Πόσο θα κρατήσει; Πιθανότατα έναν ακόμη χρόνο, μέχρι το φθινόπωρο του 2012, ή λίγο νωρίτερα, μέχρι την άνοιξη του ίδιου έτους. Μέχρι τότε αναμένεται να έχουν οικονομικό αντίκρισμα για τους πολίτες τα όποια μέτρα δημοσιονομικής ανακούφισης πάρει η Κυβέρνηση. Και παράλληλα, θα έχει διαπιστωθεί αν η Συμφωνία των Βρυξελλών οδηγεί πράγματι σε ρυθμούς ανάκαμψης την ελληνική οικονομία, πόσο μάλλον αν την σπρώχνει στις αγορές, νωρίτερα από κάθε πρόβλεψη.
Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιθυμούσε να μην κρατήσει πολύ αυτή η προεκλογική περίοδος, στην προκειμένη ωστόσο περίπτωση η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, βέβαια…
fimes.gr

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: