ΣΙΝΕ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

«Μαχαίρια» βγαίνουν στην πρωινή ζώνη: ποιοι χτυπιούνται;

«Πόλεμος» ξεκινά στην πρωινή ζώνη. Ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν και ποια τα κρυφά όπλα τους για τη μάχη του Οκτωβρίου;
Ο «πόλεμος» στην πρωινή ζώνη φαίνεται να έχει ανάψει για τα καλά. Οι παρουσιαστές είναι όλοι έτοιμοι να κατακτήσουν μια καλή, αν όχι την πρώτη θέση στον πινάκα της τηλεθέασης. Λίγο προτού βγουν τα τηλεοπτικά «μαχαίρια», ποιό είναι το παρασκήνιο και τί ακούγεται έντονα για την πρωινή ψυχαγωγία;
ΜEGA. Με την ίδια συνταγή!
Σύντομα θα μας πουν την πρώτη τους «καλημέρα» ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Γιώργος Οικονομέας. Οι παρουσιαστές πιάνουν δουλειά για τη χειμερινή σεζόν και ρίχνονται στη μάχη της ενημέρωσης. Η επόμενη ζώνη (10.00-1.00) είναι αυτή που μέχρι τώρα έχει ακόμη κενά. Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά προετοιμάζουν το «Πρωινό mou» που αναμένεται να βγει στις οθόνες μας αρχές Οκτωβρίου. Το πρώτο μεγάλο άγχος του ζευγαριού είναι η ανεύρεση αρχισυντάκτη. Οι παρουσιαστές μαζί με τους υπευθύνους του καναλιού συζητούν διάφορα ονόματα και ανάμεσα σε αυτά που θεωρούνται επικρατέστερα είναι της Αγγελικής Γιαννακοπούλου και της Μαίρης Παλιαλέξη.
Οσον αφορά τα on camera πρόσωπα, Γιώργος και Φαίη, σε συνεργασία με την παραγωγή, έχουν να καλύψουν μια κενή θέση. Εκτός από τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τον Τάσο Θεοδώρου που συνεχίζουν και φέτος τη συνεργασία με το «Πρωινό mou», «πονοκέφαλο» αποτελεί η καρέκλα της Σάσας Σταμάτη. Η δημοσιογράφος που κατάφερε να ξεχωρίσει στο τηλεοπτικό τοπίο, τόσο με τον αυθορμητισμό της όσο και με τις ατάκες της, άφησε την τρίτη θέση κενή. Πληροφορίες θέλουν την εκρηκτική ξανθομαλλούσα να επιστρέφει και πάλι στο πόστο της, αλλά μέχρι να ανακοινωθεί κάτι επίσημα πολλά είναι τα σενάρια, αλλά τίποτα δεν επιβεβαιώνεται.
Αυτό ισχύει και για τη μαγειρική. Πάνω που είππε να χαρεί ο Ακης Πετρετζίκης πιστεύοντας ότι θα είναι ο κυρίαρχος της κουζίνας του πρωινού, ήρθαν τα τελευταία μαντάτα για να «παγώσουν» το χαμόγελό του. Η μάχη της κουτάλας για μία ακόμη φορά φαίνεται να είναι το θέμα συζήτησης στα πρωινά προτού ξεκινήσει η σεζόν, και τούτο διότι ακούγεται ότι μήλον της Εριδος για τον μαγειρικό πάγκο του Mega είναι η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η σεφ έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Φαίη και τον Γιώργο, αλλά τη μαγείρισσα «πολιορκεί» στενά και η ωραία Ελένη.

ΑNT1. Θα πιάσει το νέο σενάριο;
Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα μας λένε «Elatte» η Νάντια Μπουλέ και ο Θανάσης Πάτρας. Το νέο πρωινό αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου, αλλά ακόμη δεν έχει σιγουρευτεί τίποτα. Το βέβαιο είναι ότι ο Γιώργος Παπαδάκης θα μας κρατά συντροφιά από τις 7.00 μέχρι τις 10.00 που θα ξεκινά η ψυχαγωγική ζώνη του σταθμού. Ενα από τα σενάρια θέλει τη Νάντια Μπουλέ να παίρνει τη σκυτάλη με ομάδα που θα την πλαισιώνει στο πλατό, αφού δεν προχωράει η περίπτωση του Χρήστου Φερεντίνου. Σίγουρα δίπλα της θα είναι η Λίτσα Πατέρα που αποτελεί σταθερή αξία στην παρουσίαση των ζωδίων. Το σενάριο θέλει την εκπομπή να κρατάει μέχρι τις 12.00 και αμέσως μετά να προβάλλεται τουρκική σειρά. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν την εκπομπή να φτάνει μέχρι τη 1.00. Η εβδομάδα που μας έρχεται φαίνεται να είναι καθοριστική και σε αυτή τη ζώνη του ΑΝΤ1 αφού μπορεί να υπάρξουν τελικές αποφάσεις.

ALPHA. Χλωμό τοπίο στην Κάντζα
Χλωμό το τοπίο που επικρατεί στον Alpha. Πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Κάποιοι λένε ότι καταργείται η πρωινή ζώνη και το «Πάνω στην ώρα» και κάποιοι άλλοι ότι μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να καλέσουν τους συντελεστές για συζητήσεις. Εκείνη που μπορεί να έχει τις δικές της σκοτούρες, αλλά δεν το κουνάει… ρούπι από τις 10.00, είναι η Ελένη Μενεγάκη.
Επιστρέφοντας από τις διακοπές της είναι πολλά τα ανοιχτά θέματα που πρέπει να διευθετήσει. Η θέση του μάγειρα είναι κάτι που την απασχολεί και φέτος, με διάδοχες καταστάσεις αυτή του Βασίλη Καλλίδη, αλλά και της πρώην συνεργάτιδάς της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Υπάρχουν όμως και δύο θέσεις στο πάνελ που πρέπει να καλυφθούν. Αυτή της Ελενας Αρσένη και αυτή της Χριστίνας Πολίτη. Βέβαια, τα θέματα αναμένεται να λυθούν σύντομα και η Ελένη να ξεκινήσει τέλη Σεπτεμβρίου να μας σερβίρει τον γλυκό καφέ της. Το μεσημέρι το «Κους κους» θα ξεκινά στη 1.00, αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμη το πότε. Μάλιστα ακούγεται ότι μπορεί να είναι και τον Οκτώβριο. Και εδώ αναμένεται να μάθουμε ποια θα αντικαταστήσει την Κατερίνα Καραβάτου που έχει πάρει άδεια τοκετού, αλλά και ποιος θα είναι ο αρχισυντάκτης που θα κρατήσει το πηδάλιο της εκπομπής. Αν και η Ελενα Παπαβασιλείου φερόταν ως φαβορί γι’ αυτή τη θέση, φαίνεται ακόμη να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

STAR. Δροσερό και νεανικό κλίμα
Στο Star τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η «Πρωινή Μελέτη» με την Ελεονώρα Μελέτη θα είναι και πάλι στις επάλξεις, σε άκρως δροσερό και νεανικό κλίμα. Η σύσταση της εκπομπής παραμένει ίδια, με τον Θέμη Μάλλη να βρίσκεται στο τιμόνι της αρχισυνταξίας και την ομάδα του πάνελ έτοιμη για εξορμήσεις.
Η εκπομπή αναμένεται να βγει από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά, η Ντίνα Νικολάου και ο Ιωσήφ Μαρινάκης -αυτή τη φορά στο πλευρό της- δηλώνουν «Νηστικοί πράκτορες» και θα προτείνουν συνταγές για το μεσημεριανό τραπέζι. Το μεσημέρι τη σκυτάλη θα πάρει το νέο μεσημεριανό πρόγραμμα με παρουσιάστρια τη Νικολέττα Ράλλη. Την αρχισυνταξία της εκπομπής θα υπογράφει η Μαρία Γιαχνάκη. Η Φρατζέσκα Σαββοργινάκη, ο Στάθης Παπούλιας και τα υπόλοιπα μέλη του πάνελ ετοιμάζονται να δώσουν μια άλλη νότα στα μεσημεριανά.

ΑLTER. Παραμένει γερό χαρτί ο Αυτιάς
Μέχρι νεωτέρας στην πρωινή ζώνη του σταθμού θα συνεχίσουν ο Μάνος Νιφλής και η Αμέλια Αναστασάκη αφού τα νούμερα που έφεραν δικαίωσαν την επιλογή του σταθμού. Βέβαια, το γερό χαρτί του καναλιού συνεχίζει να παραμένει ο Γιώργος Αυτιάς που θα επιστρέψει μόλις ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο και ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα του σταθμού. Αν όλα πάνε κατ’ ευχή, ο Γιώργος Αυτιάς θα μας «καλημερίζει» από τις 5 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το πρωί, ενώ το μεσημέρι η Σταματίνα Τσιμτσιλή θα συνεχίσει το δικό της «Μπλα μπλα» με τους τηλεθεατές. Και εκεί όμως υπάρχει μια κενή θέση στο πάνελ, για την οποία «παίζουν» τρία εξίσου δυνατά ονόματα: η Κατερίνα Ζαρείφη, η Ελενα Αρσένη και ο Στέφανος Κωνσταντινίδης. Τελικά ο τελευταίος κέρδισε τη θέση.

NET. Επιστρέφουν Αρβανίτης – Κατσίμη
Από Δευτέρα επιστρέφουν στο πόστο τους, την «Πρωινή ενημέρωση», οι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη, ενώ από Τρίτη θα κάνει πρεμιέρα η Μαρία Σαράφογλου με το «Συμβαίνει τώρα».
Στον ΣΚΑΪ, από την άλλη, ήδη η Πόπη Τσαπανίδου έχει ξεκινήσει τις εκπομπές της εδώ και μία εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: