ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αγόρι ή κορίτσι; Προσέξτε τις λεπτομέρειες!

Από την ημέρα που μια γυναίκα μένει έγκυος, στο μυαλό όχι μόνο το... δικό της αλλά και των γύρω της, υπάρχει το ίδιο ερώτημα: θα είναι αγόρι ή κορίτσι;
Η πρόοδος των τελευταίων δεκαετιών βέβαια, έχει βάλει τις «σοφίες» των γιαγιάδων στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλλά καμιά φορά η
εγκυμονούσα, πάνω στην αναζήτηση και την αγωνία της, ανοίγει αυτό το παλιό ντουλάπι ανακαλύπτοντας αυτά, που όλες οι γυναίκες των παλαιότερων γενεών γνώριζαν το ίδιο καλά, όσο και το όνομά τους.
Αν και ο υπέρηχος δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολιών πλέον, η σύγκριση με τις παλαιότερες εμπειρικές γνώσεις, μπορεί να γίνει ένα – κατά περίεργο τρόπο - διασκεδαστικό παιχνίδι και ποιος ξέρει; Μέσα σε αυτό τον «μπακάλικο» τρόπο να μαντέψει κανείς το φύλλο του παιδιού που θα γεννηθεί, να κρύβεται και μια μικρή αλήθεια!
Το ξέρατε λοιπόν, ότι παλιά έλεγαν πως εάν:
• Η κοιλιά της εγκυμονούσας «κοιτάζει» προς τα πάνω, θα γεννηθεί κοριτσάκι, ενώ αν «κοιτάζει» προς τα κάτω, το παιδί θα είναι αγοράκι.
• Η κοιλιά είναι στρογγυλή; Είναι κορίτσι. Είναι μυτερή, πρόκειται για αγόρι.
• Η κυοφορούσα λαχταράει να τρώει καθημερινά γλυκά; Εγκυμονεί κορίτσι. Θέλει αλμυρά ή ξινά; Τότε έχει αγόρι.
• Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η γυναίκα είναι ασυνήθιστα νευρική, το παιδάκι που θα γεννηθεί θα είναι κορίτσι, γιατί πιστεύεται ότι τα κοριτσάκια, προσπαθούν να κλέψουν την ομορφιά από τη μαμά τους, κάνοντάς τες ενοχλητικές και γκρινιάρες!
• Η μέλλουσα μητέρα παίρνει πάρα πολλά κιλά χωρίς να υπερβάλει με το φαγητό; Το παιδάκι θα είναι κορίτσι.
• Η εγκυμονούσα έχει βγάλει πανάδες στο πρόσωπό της; Θα κάνει κορίτσι. Το πρόσωπο είναι καθαρό και λαμπερό; Θα κάνει αγόρι.
• Η εγκυμονούσα βγάλει τη βέρα από το δάκτυλό της –εάν αυτό βέβαια είναι εφικτό κατά την εγκυμοσύνη-, τη δέσει σε μια κλωστή και την αφήσει να κρέμεται πάνω από την κοιλιά της, θα παρατηρήσει ότι το δακτυλίδι θα κινείται είτε σε κύκλο, είτε μπρος πίσω. Στην πρώτη περίπτωση το παιδί είναι αγόρι, ενώ στη δεύτερη κορίτσι!
• Όταν κατά το πρώτο τρίμηνο (ή και αργότερα) η κυοφορούσα έχει συχνές και επίμονες αδιαθεσίες, γεννάει αγοράκι. Μικρές ή καθόλου πρωινές ναυτίες, είναι δείγμα ότι θα γεννηθεί κοριτσάκι.
• Όταν το παιδί μέσα στην κοιλιά κλωτσάει πολύ και δεν κάθεται ήσυχο, τότε είναι αγόρι.
• Όταν κρύψει κάποιος κάτω από δύο μαξιλάρια, στο ένα μαχαίρι, στο άλλο ψαλίδι και η εγκυμονούσα επιλέξει να καθίσει στο πρώτο από αυτά, τότε θα κάνει κορίτσι, στο δεύτερο, αγόρι!
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: