ΣΙΝΕ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τα κινητά τηλέφωνα ΔΕΝ προκαλούν καρκίνο!!!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization (WHO) είχε προειδοποιήσει ότι η ακτινοβολία που παράγουν τα κινητά τηλέφωνα ενδέχεται να μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου.
Αυτή η αλλαγή στην άποψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας γεννά αρκετά ερωτηματικά αφού μέχρι σήμερα αρνιόταν να υποστηρίξει τέτοιου είδους θέση.
Η απόφαση αυτή προέκυψε από τη σύμφωνη γνώμη 31 επιστημόνων από 14 χώρες συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.
Παρόλα αυτά μια πρόσφατη δημοσίευση<…>έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά στη διχογνωμία που επικρατεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Βάση πρόσφατης έρευνας που διεξήχθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων και παρουσιάστηκε στο περιοδικό του Παγκόσμιου Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, τα κινητά τηλέφωνα δεν επηρεάζουν στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου.
Βεβαίως έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες έρευνες μέχρι σήμερα που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αλληλοσυγκρουόμενες.
Ο βασικός λόγος που ακόμη οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε μια επίσημη άποψη είναι γιατί ακόμη δεν έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν πια είναι τα ακριβή αίτια που προκαλούν τον καρκίνο στον άνθρωπο σε όλες του τις μορφές. Μόλις λοιπόν καταφέρουν και ανακαλύψουν την βασική αιτία εμφάνισης καρκίνου τότε πολλά ερωτηματικά θα λυθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: