ΣΙΝΕ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό...

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού. Αυτή την ώρα έχουν μπλοκάρει τις κεντρικές εισόδους ξενοδοχείων στην Αθήνα. Στις έντεκα το πρωί θα
πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Την απόφαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτιμού Τουρισμού για απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Παναγιώτης Προύτζος.
Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αιτήματα την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, το πόρισμα της Επιτροπής Κρίσεων για τα Βαρέα και Ανθυγιερνά Επαγγέλματα του υπουργείου Εργασίας, θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή στη λίστα βασικών ειδικοτήτων του κλάδου, όπως είναι οι σερβιτόροι, οι καμαριέρες, οι μάγειροι, οι ζαχαροπλάστες, οι ψήστες και οι λαντζέρηδες.
Η σημερινή απεργία θεωρείται προειδοποιητική, ενώ η Διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει αποφασίσει και δεύτερη εικοσιτετράωρη, την ημερομηνία της οποίας θα ορίσει, εν καιρώ, το Εκτελεστικό Συμβούλιο, ανάλογα με την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Εργασίας.
Η διαβούλευση για τη νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά θα διαρκέσει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, έως το τέλος Αυγούστου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: