ΣΙΝΕ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΔΗ.ΣΥ.και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη,

Σχετικά με τη ψήφιση του Ενεργειακού νομοσχεδίου και την κατάργηση του ΙΓΜΕ


«Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπ. Περιβάλλοντος «Για τη Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις» στην Ολομέλεια της Βουλής, ανοίγει ουσιαστικά ο πολύ σημαντικός δρόμος για την έρευνα, παραγωγή και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων που πιθανότατα εντοπίζονται στον Ελλαδικό χώρο. Στο πλαίσιο αυτό, ερευνητικοί φορείς, όπως το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, είναι δεδομένο ότι μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη συγκεκριμένη εθνική προτεραιότητα.



Ωστόσο, η κατάργηση του ΙΓΜΕ, αλλά και η διαφαινόμενη αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί με επάρκεια την πλούσια ερευνητική εμπειρία του Ινστιτούτου, αλλά και να εκμεταλλευτεί σωστά το πολύ αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό του, τις υποδομές, την τεχνογνωσία του και το πλούσιο, χρήσιμο ερευνητικό υλικό που έχει στη διάθεσή του, στερεί από τη χώρα μας ένα πολύ σημαντικό ερευνητικό «εργαλείο».


Αλήθεια, μπορεί να μας πει επιτέλους ο αρμόδιος Υπουργός με σαφήνεια, τι μέλλει γενέσθαι με το ΙΓΜΕ και ειδικότερα με το επιστημονικό του δυναμικό, τον εξοπλισμό του και τις υποδομές του; Με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιηθεί η τεχνογνωσία, το ερευνητικό υλικό και η εμπειρία του ΙΓΜΕ στο πλαίσιο έρευνας και εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας που πρόκειται να προκύψουν την επόμενη περίοδο;»
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: