ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κουβαλάει την καρδιά του σε τσάντα!!!

Το μόνο πράγμα που δεν ξεχνά ο Matthew Green...κάθε φορά που φεύγει από το νοσοκομείο είναι η τσάντα… που τον κρατά στη ζωή. Ο 40χρονος πατέρας κουβαλάει την καρδιά του μέσα σε μια τσάντα μεταφοράς, καθώς είναι ο πρώτο βρετανός ο οποίος πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο με μια...εξ ολοκλήρου τεχνητή καρδιά. Το μηχάνημα που έχει τοποθετηθεί στο στέρνο του είναι λίγο μεγαλύτερο από μια ανθρώπινη καρδιά και ζυγίζει κάτι λιγότερο από 170 γραμμάρια. Βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό του με τη βοήθεια μιας αντλίας και μιας μπαταρίας που υπάρχουν στην τσάντα.
Ανά τον κόσμο έχουν τοποθετηθεί περίπου 900 ανάλογα μηχανήματα σε ανθρώπους με καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά ο κ. Green είναι ο πρώτος Βρετανός που υποβάλλεται σε αυτήν την επέμβαση.


Η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Έπασχε από χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και το κατάλληλο μόσχευμα αργούσε να βρεθεί, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του. Η τεχνητή καρδιά μπορεί να «ζήσει» για 50 χρόνια, αλλά οι ασθενείς στους οποίους τοποθετείται τη χρησιμοποιούν για διάστημα τριών χρόνων, μέχρι να βρεθεί συμβατός δότης.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: