ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τέλος στην ανωνυμία των blogs θέλει να βάλει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

«Το Διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους. Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί, χωρίς φυσικά να τίθεται σε αμφισβήτηση η … ελευθερία του λόγου και της γνώμης», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής που εξετάζει τρόπους αντιμετώπισης φαινομένων βίας.
Ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα μελετήσει σειρά ρυθμίσεων σχετικά με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπαϊωάννου, η επιτροπή αυτή θα παραδώσει τις προτάσεις της μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2011.
Ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι:


- Θα αξιοποιηθούν οι κάμερες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συλλογής αποδεικτικών στοιχείων για τον εντοπισμό των «πρωταγωνιστών» φαινομένων βίας. Όπως είπε, ήδη, για το θέμα αυτό έχει συγκροτηθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή, υπό τον κ. Χρ. Γεραρή επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που σύντομα θα καταθέσει προτάσεις.
- Θα στηρίξει τη Δικαιοσύνη και θα πραγματοποιήσει επαφές με την ηγεσία της. Τέλη Αυγούστου θα επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο για να συζητήσει με τους ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη.
- Θα καταργήσει «το χουντικό διάταγμα που δήθεν ρύθμιζε το ατομικό δικαίωμα των δημοσίων συγκεντρώσεων, καθώς επίσης και κάθε αναγκαστικό νόμο των «ανωμάλων» ιστορικών περιόδων».
Ο κ. Παπαϊωάννου πρότεινε, τέλος, ανοικτό διάλογο με όλους τους συντελεστές της ενημέρωσης για τη θέσπιση κανόνων αυτοδέσμευσης και επαναπροσδιορισμού της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: