ΣΙΝΕ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Φιλικό: Bosnia-Herzegovina – Ελλάδα 0-0

Μία από τα ίδια για την εθνική μας ομάδα. Παίζοντας κακό ποδόσφαιρο και δείχνοντας προσήλωση μόνο στα αμυντικά της καθήκοντα ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Βοσνία εκτός έδρας. Πολλά τα προβλήματα στην οργανωτική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που γλίτωσε την ήττα χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Μιχάλη Σηφάκη. Ο Fernado Santos ήθελε να δοκιμάσει την ομάδα του σε συνθήκες προσομοίωσης με αυτόν εναντίον του Ισραήλ και σίγουρα πρέπει να απογοητεύτηκε. Η εθνική ομάδα έπαιξε άμυνα κόντρα στη Βοσνία και ήταν φανερή η απουσία ποιοτικών και γρήγορων παικτών στη μεσαία γραμμή που θα την έκαναν πιο απρόβλεπτη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της.
Η Bosnia ήταν πιο κινητική αλλά και πιο επικίνδυνη, κάνοντας φάσεις ειδικά στο πρώτο 15λεπτο, όπως το φάουλ του Σαλίχοβιτς στο 12′, όπου ο Σηφάκης έκανε μία πολύ καλή απόκρουση, κρατώντας το μηδέν αλλά οι προσπάθειες των Ζεκ και Τζέκο στο 13′.
Η μοναδική καλή φάση για την Εθνική ήταν στο 28′ με την προσπάθεια του Σαμαρά που πέρασε άουτ.
Δεν άλλαξε τίποτε στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις αλλαγές του Σάντος με τους Ζαραδούκα και Πέτσο να παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Στο 64′ ο Σαμαράς έχασε μία καλή ευκαιρία καθώς μετά από μπαλιά του Κατσουράνη δεν μπόρεσε και πάλι να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο ενώ ένα λεπτό μετά ο Σηφάκης έκανε μία πολύ καλή απόκρουση σε κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς. Στο 93′ ο Λυμπερόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η κεφαλιά του βρήκε στο δοκάρι.
Ήττα για τις ελπίδες
Με το… αριστερό ξεκίνησε η εθνική ελπίδων στον πρώτο της αγώνα για την προκριματική φάση του EURO U-21 2013 καθώς έχασε με 3-2 στα Γιάννενα από την Λευκορωσία!
Η Ελλάδα αν και από νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-2 στο 18΄), κατάφερε αφού στο 38′ μείωσε με τον Ποτουρίδη, να φτάσει στην ισοφάριση στο 87΄ με τον Φορτούνη, όμως στο 94΄ οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με το πέναλτι Χλεμποσόλοβ το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες της εθνικής μας.
ΕΛΛΑΔΑ: Λάμπρου, Σκόνδρας, Ποτουρίδης, Μανωλάς (78΄ Ανάκογλου), Στάμου (32΄ Βέλλιος), Μητρόπουλος, Βλαχοδήμος (57΄ Βασιλόγιαννης), Λαγός, Γιάννου, Φορτούνης, Καραγκούνης
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Σερμπάκοβ, Πολίτεβιτς, Παλιάκοβ, Κουζμιάνοκ, Κόντρατσεβ, Αλεξίεβιτς, Μπάγκα, Κέντις, Κούγκαν, Πατότσκι (71΄ Σκιτάου), Χλεμποσόλοβ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: