ΣΙΝΕ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Europa League: Maccabi Tel-Aviv – Παναθηναϊκός 3-0 (video)

Ο Παναθηναϊκός από θεωρητικό φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους, μετατράπηκε σε αουτσάιντερ και βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ηττήθηκε με 3-0 από την Maccabi Tel-Aviv στο «Bloomfield». Καλοί οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος, αγνώριστοι στην επανάληψη, έχασαν δίκαια από τους παθιασμένους ισραηλινούς. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Konate στο 60’ και Atar με πέναλτι στο 67’ και στο 90’.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και απείλησε στο 3’ με τον
Quincy, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Haimov όμως πλάσαρε άουτ. Η Maccabi «απάντησε» στο 10’ με το σουτ του Konate να φεύγει λίγο άουτ. Οι ισραηλινοί «άγγιξαν» το γκολ στο 19’ με την μπάλα ύστερα από κόντρα στον Σπυρόπουλο να σταματάει στο δοκάρι του Τζόρβα. Πάνω-κάτω το παιχνίδι με τους «πράσινους» να απειλούν εκ νέου στο 20’ με τον Toche και την Maccabi να χάνει τεράστια ευκαιρία με τον Konate στο 24’. Στη συνέχεια ο ρυθμός «έπεσε» και η επόμενη καλή φάση ανήκε στους γηπεδούχους στο 41’ με τον Βύντρα να διώχνει σε κόρνερ με προβολή το σουτ του Konate. Η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 44’ για λογαριασμό του «τριφυλλιού» με τον Quincy να κάνει μια υπέροχη ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Haimov.
Δυνατά μπήκε στην επανάληψη η Maccabi και απείλησε μόλις στο 47’, όμως το σουτ του Lugassi πέρασε άουτ. Η ανωτερότητα των ισραηλινών απέδωσε τελικά καρπούς στο 60’ με τον Konate ο οποίος κατάφερε με δεύτερη προσπάθεια να παραβιάσει την εστία του Τζόρβα. Πολύ κακός ο Παναθηναϊκός πριν καλά καλά προλάβει να συνέλθει από την ψυχρολουσία δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 67’. Ο Kante έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο Eric Braamhaar έδειξε την άσπρη βούλα και ο Atar εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, γράφοντας το 2-0. Το «τριφύλλι» βγήκε μπροστά κυνηγώντας το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ, κοντά στο οποίο έφτασε δύο φορές. Πρώτα στο 79’ με τον Κατσουράνη και έπειτα στο 80’ με τον Τοτσέ, το σουτ του οποίου έδιωξε μέσα από την γραμμή ο Haimov, όμως ο διαιτητής έδειξε παίζετε. Αντί όμως να μειώσει η ελληνική ομάδα οι γηπεδούχοι κατάφεραν σε μία αντεπίθεσή τους στο 90’ να κάνουν και το 3-0 με τον Atar, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.
Σκόρερ: Konate 60’, Atar πεν. 67’ και 90’
Οι συνθέσεις:
Maccabi Tel-Aviv: Haimov, Nivaldo, Dabour, Micha, Atar, Pavicevic, Konate (71′ Kahat), Yeini, Lugassi, Rafi (53′ Medunjanin), Vered
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Boumsong, Kante, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Simao (67′ Zeca), Κατσουράνης, Νίνης (55′ Vitolo), Quincy, Leto, Toche
Δείτε σε video τα highlights της αναμέτρησης Maccabi Tel-Aviv – Παναθηναϊκός
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: