ΣΙΝΕ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Σουμάχερ: Μπήκα με ψέμα στην F1 (video)

Πολλά έχουν ακουστεί για την 20η επέτειο του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1, το βράδυ του Σαββάτου πριν από τον αγώνα και πολύ θα το θέλαμε να είμαστε εκεί.
Ο πολυπρωταθλητής έκανε το ντεμπούτο του εκεί το

1991, στις 25 Αυγούστου. Μάλιστα, την επόμενη χρονιά πέτυχε και την πρώτη του νίκη στο Βελγικό γκραν πρι στο Spa. Για να το γιορτάσει, έχει καλέσει όλους όσους βρεθούν στο paddock σε ένα μικρό πάρτι. Εκεί θα αποκαλύψει πότε και αν θα σταματήσει μετά την επόμενη χρονιά (τόση είναι η ανανέωση του συμβολαίου του με τη Mercedes). Αυτό που αποκάλυψε νωρίτερα, και στο site του Auto Motor und Sport (φυσικά) είναι πως ο Γερμανός είπε ψέματα στον Έντι Τζόρνταν και τον Βίλι Βέμπερ (τον μάνατζερ του) για να του δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστεί με το μονοθέσιό του Τζόρνταν.
Πριν από το γκραν πρι, είχε πει στον Έντι Τζόρνταν ότι ήξερε καλά την πίστα του Spa, αφού υποστήριζε πως είχε τρέξει ξανά, ενώ ποτέ δεν είχε οδηγήσει κάτι εκεί. Για την ιστορία, ο Σούμι ξεκίνησε 7ος τον αγώνα, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ούτε έναν γύρο, καθώς ο συμπλέκτης έσπασε. Ο 42χρονος δήλωσε επίσης ότι ξεγέλασε και τον μάνατζερ του, Βίλι Βέμπερ, τον οποίο ρώτησε ο Τζόρνταν αν ο οδηγός του είχε κάνει αγώνα στο Spa, με τον Βέμπερ να απαντά πως ο Σούμι γνωρίζει την πίστα καλά.
«Πρέπει να ομολογήσω και νομίζω τώρα πως ήρθε η ώρα. Ο Έντι με ρώτησε και έκανε το ίδιο και στον Βίλι. Του απαντήσαμε ναι. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι δεν είχα πάει ποτέ ξανά στο Βέλγιο».
Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε και στο πρώτο του Σαββατοκύριακο στη Formula 1, λέγοντας ότι έμεινε σε έναν απλό ξενώνα, ο οποίος δεν είχε θέρμανση.
«Θυμάμαι ότι ήμουν έκπληκτος, διότι σκεφτόμουν, ναι, τώρα είμαι στη Formula 1. Δεν ήμουν ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον ξενώνα, παρά το ότι ήταν κρύος και δεν υπήρχε θέρμανση. Σκεφτόμουν περισσότερο τον αγώνα» και πρόσθεσε: « Η κούρσα για εμένα είναι σημαντική καθώς έχουν περάσει 20 χρόνια, που είναι μία ζωή. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πολλά άλλαξαν εκτός από την πίστα. Από μία άγνωστη πίστα έχει γίνει κάτι σαν το living room, του σπιτιού μου. Από εκεί θέλω να στείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους θαυμαστές μου και όσους με υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.»
Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τον αγώνα στο Spa όπου ο Σουμάχερ κερδίζει για πρώτη φορά




Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: