ΣΙΝΕ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Η Google εξαγόρασε την Motorola

Με μία μάλλον αιφνιδιαστική κίνηση, η Google εξαγόρασε αντί 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Motorola Mobility.
Η Google θα καταβάλει 40 δολάρια για κάθε μετοχή της Motorola, τιμή σημαντικά μεγαλύτερη (+63%) από το κλείσιμο της περασμένη εβδομάδας.
Είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Google, η οποία μέχρι σήμερα εξαγόραζε κυρίως μικρές εταιρείες λογισμικού ή υλικού.
Όπως επισήμανε σε ανακοίνωση του ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Λάρι Πέιτζ, η εξαγορά πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά το σύνολο των προϊόντων που βασίζονται στο λειτουργικό Android.
Πρόκειται για το λειτουργικό που σε κινητά και ταμπλέτες και ανταγωνίζεται σε μερίδιο αγοράς το iOS των συσκευών της Apple.
Ο Πέιτζ επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η κίνηση της εταιρείας του θα ενισχύσει το σύνολο των πατεντών της Google και θα προστατεύσει το Android από τις ενέργειες της Microsoft, της Apple και άλλων εταιρειών.
Η Motorola Mobility διαχωρίστηκε από την Motorola, κατασκευαστή πληθώρας ηλεκτρονικών συσκευών από το 1928, τον Ιανουάριο του 2011.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: