ΣΙΝΕ

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Η Γερμανία απαγορεύει το “Like”

Μετά τις αντιδράσεις της Γερμανίας απέναντι στη λειτουργία αναγνώρισης προσώπων του Facebook, αυτή τη φορά η Κυβέρνηση της χώρας εναντιώνεται στη γνωστή λειτουργία “Like” του Facebook, το οποίο,
μάλιστα, ανακηρύσει παράνομη!
Ο επίτροπος του Κέντρου Προστασίας Δεδομένων του γερμανικού κρατιδίου Schleswig-Holstein, Thilo Weichert, αναφέρει σε δήλωση του ότι το Like επιτρέπει στο Facebook να συλλέγει δεδομένα για τη δραστηριότητα των χρηστών στο Διαδίκτυο και να σχηματίζει τα προφίλ τους, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με τους νόμους της χώρας αλλά και με τη νομοθεσία της ΕΕ περί προστασίας δεδομένων.
Από την πλευρά της, η Facebook διαψεύδει τις κατηγορίες ,ισχυριζόμενη ότι η μόνη πληροφορία που δέχεται είναι η IP address του χρήστη, η οποία μάλιστα διαγράφεται έπειτα από διάστημα 90 ημερών.
Εν πάση περιπτώσει, όλες οι ιστοσελίδες στο Schleswig-Holstein έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για να αποκακρύνουν τα κουμπιά Like τους. Σε αντίθετη περίπτωση, ο νόμος προβλέπει χρηματικά πρόστιμα που αγγίζουν τις €50,000.
venturebeat
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: