ΣΙΝΕ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ολυμπιακός και Ξάνθη παίζουν μπάλα στη NOVA

Στα σαλόνια των ευρωπαϊκών εξελίξεων μπήκε και η Ελλάδα μετά την οριστική και σημαντική συμφωνία της Forthnet με τη Super League για την ένταξη των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ξάνθη στην κεντρική διαχείριση των
τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η μεν NOVA πανηγυρίζει με τη συμφωνία συνολικού ύψους 177,6 εκατ. ευρώ, καθώς διατηρεί στα συνδρομητικά αθλητικά κανάλια της ώς το 2015 το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα, το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι δε ομάδες της Super League, και ο Ολυμπιακός πλέον μεταξύ αυτών, κρατούν μια πηγή βέβαιων και σταθερών ετήσιων εσόδων σε καιρό κρίσης αλλά και αβεβαιότητας για τις ενέργειες της Πολιτείας και του ΟΠΑΠ.
Το ελληνικό πρωτάθλημα με τη συμφωνία αυτή «κλειδώθηκε» για τα επόμενα χρόνια στη συνδρομητική τηλεόραση της NOVA και απομένει να επιβεβαιωθεί αν την ίδια τύχη θα έχουν και οι ευρωπαϊκές κορυφαίες διοργανώσεις του Champions League και του Europa League, με δεδομένη την αποστασιοποίηση των ελεύθερης μετάδοσης καναλιών, MEGA, ANT1 και της ΕΡΤ για τη νέα διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων την περίοδο 2012-2015. Ηδη από τις αρχές του 2011 τα τηλεοπτικά κανάλια είχαν ζητήσει μείωση του κόστους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κατά 25%, αίτημα που απορρίφθηκε.
Η ΤΕΑΜ που αναμένεται να έρθει στη χώρα μας, τελευταία σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα προτιμούσε να κλείσει τα δικαιώματα και με ένα ελεύθερης μετάδοσης κανάλι, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Ωστόσο, οι σταθμοί δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα ακριβά δικαιώματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ενδεικτικό είναι ότι ο ΑΝΤ1 θα ήθελε ήδη από αυτήν τη σεζόν να «απαλλαγεί» από τις μεταδόσεις του Europa League και γι’ αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε συζητήσεις με την Conn-X TV του ΟΤΕ, που δείχνει ενδιαφέρον να αποκτήσει το ελκυστικό τηλεοπτικό περιεχόμενο. Με δεδομένο ότι η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΤΕ σχεδιάζεται να βγει από Σεπτέμβριο, κόντρα στη NOVA, το αθλητικό περιεχόμενο αποτελεί κομβικό κομμάτι για την καμπάνια της το φθινόπωρο. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι θεωρούν πως ο ΟΤΕ TV θα καταθέσει προσφορά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League και του Europa League της τριετίας 2012-2015.


Θολό το τοπίο για την «Αθλητική Κυριακή»
Και ενώ η ΕΠΟ δημοσιοποίησε το πρόγραμμα των αγωνιστικών του ελληνικού πρωταθλήματος από τις 28 Αυγούστου, μετέωρη μένει η τύχη της αθλητικής εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης «Αθλητική Κυριακή». Στα σχέδια της ΕΡΤ είναι η εκπομπή να συνεχιστεί, η συμφωνία ωστόσο για τα στιγμιότυπα του πρωταθλήματος δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Με δεδομένες τις σχέσεις μεταξύ NOVA και ΕΡΤ, η συμφωνία για τα στιγμιότυπα λογικά δεν θα έχει προβλήματα. Το μόνο αγκάθι είναι ο συνολικός προγραμματισμός της ΕΡΤ που έχει παγώσει εξαιτίας των κυβερνητικών παρεμβάσεων.
Espressonews.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: