ΣΙΝΕ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Στους top προορισμούς του κόσμου Παρθενώνας-Σαντορίνη!

Ταξιδιωτικά «εγκώμια» για Παρθενώνα και Σαντορίνη, μας έπλεξε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά περιοδικά. Πρόκειται για το «Smithsonian», που συγκαταλέγει τον Παρθενώνα και τη Σαντορίνη, στη λίστα με τις 43 καλύτερες ταξιδιωτικές προτάσεις ανά τον κόσμο!
Με τον τίτλο «43 τόποι που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις», το άρθρο αναφέρεται με διθυραμβικό τρόπο στους δυο top ελληνικούς προορισμούς.
Συγκεκριμένα για τον Παρθενώνα, γράφει πολλές ιστορικές λεπτομέρειες, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεράστια προσπάθεια αναστήλωσης του.
Παράλληλα, αναφέρεται και στα Μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία εκλάπησαν από τον Άγγλο Λόρδο Έλγιν, και τα οποία πουλήθηκαν στη συνέχεια στο Βρετανικό Μουσείο, όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα.
Ιδιαίτερα κολακευτικά και επαινετικά, είναι τα λόγια του άρθρου και για τη Σαντορίνη. «Σαν να βρισκόμουν σκαρφαλωμένος στην άκρη του κόσμου», γράφει ο συντάκτης του άρθρου για την αίσθηση, που απολάμβανε στη Σαντορίνη, όταν επισκέφτηκε το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων κι ένα από τα εντυπωσιακότερα του κόσμου.
"Η μοναδική γεωγραφία και η άγρια ομορφιά του είναι ικανά στοιχεία για να ξεσηκώσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, ενώ η θέα στον βαθύ κόλπο της, που σχηματίστηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου πριν από περίπου 3.600 χρόνια, «σου κόβει την ανάσα»", γράφει χαρακτηριστικά.
Και συνεχίζει εκστασιασμένος ο συντάκτης: «η πραγματικότητα είναι τόσο εντυπωσιακή που η πεζογραφία και η ποίηση αναγκάζονται να υποχωρήσουν μπροστά της».
Εκτός πάντως από την εκπληκτική ομορφιά της Σαντορίνης, λόγος γίνεται για την ιδιαίτερη και πεντανόστιμη κουζίνα της, για την ιδιαιτερότητα της Οίας και την μοναδική αρχιτεκτονική της, αλλά και για το Ακρωτήρι, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μεσογείου.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: