ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απογευματινή λειτουργία των φαρμακείων από 1/11

Το 30% των φαρμακείων σε κάθε περιοχή θα παραμένουν ανοιχτά τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου από την 1η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, όσοι φαρμακοποιοί δεν συμμορφωθούν με τη νέα ρύθμιση, θα
τιμωρούνται με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας για ένα μήνα.
Αναφορικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο κλάδος έχει απελευθερωθεί και ανέφερε ότι ήδη έχουν δοθεί 800 νέες άδειες για την ίδρυση φαρμακείων σε όλη τη χώρα. Επισήμανε ότι υπάρχουν περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, όπου το ενδιαφέρον ήταν μικρότερο από την προσφορά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι για 44 νέες θέσεις φαρμακείων υπήρξαν 41 αιτήσεις.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι 300 φαρμακοποιοί έχουν ήδη περάσει στη σύσταση εταιρειών και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει η ρύθμιση για την αύξηση του αριθμού των φαρμακείων κοντά σε νοσοκομεία.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη νοσοκομειακού γιατρού από το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι το πραγματικό πρόβλημα του ΕΣΥ είναι οι δραματικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. Για το θέμα αυτό, ανακοίνωσε πως για κάθε μία πρόσληψη που θα εγκρίνεται, θα προσλαμβάνεται ένας νοσηλευτής.
Πάντως, ως τις 15 Σεπτεμβρίου δίνει διορία το υπουργείο Οικονομικών στα συναρμόδια υπουργεία (Υποδομών- Μεταφορών, Υγείας, Δικαιοσύνης, κ.λπ.), προκειμένου να συμμορφωθούν με τον νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: