ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Οκτώβριο (15-16) και να δούμε η έναρξη της Δ Εθνικής

ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ
Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ 14 ΟΜΙΛΩΝ ΓΙΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ
Οι πολλές εκκρεμοδικίες σε Football League και Football League 2 αναγκάζουν και τη Δ’ Εθνική να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος για τα μέσα Οκτωβρίου.
Η επιτροπή της Δ Εθνικής είχε συνεδρίαση χθες το απόγευμα, όπου αποφασίστηκε η παράταση της έναρξης του πρωταθλήματος, γεγονός που δεν αλλάζει κατά πολύ τον σχεδιασμό της κατηγορίας, καθώς οι
όμιλοι φέτος θα απαρτίζονται από λιγότερες ομάδες, συνεπώς θα γίνουν λιγότερες αγωνιστικές.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν από τις επαγγελματικές κατηγορίες στη Δ’ Εθνική, καθώς εκκρεμούν αρκετές υποθέσεις στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ. Παράλληλα, αρκετές είναι οι ομάδες που δεν έχουν δηλώσει ακόμη συμμετοχή, επειδή έχουν χρέη από παλαιότερα πρόστιμα και αν δεν τα πληρώσουν δεν θα μπορούν να κατέβουν στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό το πρόβλημα αναμένεται στο επόμενο Δ.Σ. της ομοσπονδίας να ψηφιστεί ρύθμιση, προκειμένου για τα παλαιότερα χρέη να γίνει διακανονισμός για την τακτοποίησή τους.
Πάντως είναι χαρακτηριστικό πως από τις ομάδες της Football League 2 που υποβιβάστηκαν, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Κοζάνη, Εθνικός Φιλιππιάδας, Αγία Παρασκευή, Ολυμπιακός Χερσονήσου και τελευταίος ο Μακεδονικός.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους Παναιγιάλειο, Αίαντα Σαλαμίνας, Ασπρόπυργο και Κόρινθο, αλλά και τον Κεραυνό Κερατέας, ενώ ο Ναυπακτιακός Αστέρας δεν προτίθεται να δηλώσει συμμετοχή στη Δ’ Εθνική. Παράλληλα, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι οριστικός ο υποβιβασμός των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Δ’ Εθνική…
Οι όμιλοι ανόδου των πρωταθλητών
Η άνοδος στη Δ Εθνική από την περίοδο 2012-13 δεν είναι απευθείας για τους πρωταθλητές των Ενώσεων, καθώς θα προβιβάζονται οι μισές ομάδες.
Από τις 56 ομάδες που ανέβαιναν μέχρι και φέτος στη Δ Εθνική, θα ανεβαίνουν πλέον οι 28. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να προκύψουν αυτές οι 28 ομάδες είναι αυτή που προβλέπεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Δηλαδή, τα 56 σωματεία θα χωριστούν σε 14 ομίλους των τεσσάρων ομάδων, που θα δίνουν 6 αγώνες και οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα παίρνουν το εισιτήριο για τη Δ Εθνική. Βάσει της προκήρυξης της Δ Εθνικής, τα τοπικά πρωταθλήματα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 15 Απριλίου, με τους αγώνες μπαράζ να ξεκινούν στο τέλος του μήνα. Επίσης, πρόταση της επιτροπής είναι τα έξοδα των ομάδων από τα νησιά να καλυφθούν από την ΕΠΟ. Ο καταρτισμός των ομίλων έγινε με γεωγραφικά κριτήρια.
Εμείς όπως κάνουμε κάθε χρονιά μάθαμε τον ορισμό των ομίλων, όπως αποφασίστηκε από την Επιτροπή της Δ Εθνικής και θα τεθεί προς έγκριση στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ και σας τους παρουσιάζουμε.
Αναλυτικά ο καταρτισμός των 14 ομίλων των πρωταθλητών των Ενώσεων:
1ος όμιλος: ΕΠΣ Εβρου, ΕΠΣ Ροδόπης, ΕΠΣ Καβάλας, ΕΠΣ Ξάνθης
2ος όμιλος: ΕΠΣ Δράμας, ΕΠΣ Σερρών, ΕΠΣ Πέλλας, ΕΠΣ Κιλκίς
3ος όμιλος: Δύο ομάδες από την ΕΠΣ Μακεδονίας, ΕΠΣ Χαλκιδικής, ΕΠΣ Πιερίας
4ος όμιλος: ΕΠΣ Ημαθίας, ΕΠΣ Κοζάνης, ΕΠΣ Φλώρινας, ΕΠΣ Καστοριάς
5ος όμιλος: ΕΠΣ Γρεβενών, ΕΠΣ Ηπείρου, ΕΠΣ Θεσπρωτίας, ΕΠΣ Κέρκυρας
6ος όμιλος: ΕΠΣ Πρέβεζας, ΕΠΣ Άρτας, ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, ΕΠΣ Φωκίδας
7ος όμιλος: ΕΠΣ Τρικάλων, ΕΠΣ Καρδίτσας, ΕΠΣ Θεσσαλίας, ΕΠΣ Λάρισας
8ος όμιλος: ΕΠΣ Φθιώτιδας, ΕΠΣ Ευρυτανίας, ΕΠΣ Βοιωτίας, ΕΠΣ Εύβοιας
9ος όμιλος: Δύο ομάδες από ΕΠΣ Αθηνών, δύο ομάδες από ΕΠΣ Πειραιά
10ος όμιλος: ΕΠΣ Αν. Αττικής, ΕΠΣ Δωδεκανήσων, ΕΠΣ Κυκλάδων, ΕΠΣ Λέσβου
11ος όμιλος: ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, ΕΠΣ Χίου, ΕΠΣ Σάμου, ΕΠΣ Κορίνθου
12ος όμιλος: ΕΠΣ Αχαΐας, ΕΠΣ Κεφαλονιάς, ΕΠΣ Ηλείας, ΕΠΣ Ζακύνθου
13ος όμιλος: ΕΠΣ Αργολίδας, ΕΠΣ Αρκαδίας, ΕΠΣ Λακωνίας, ΕΠΣ Μεσσηνίας
14ος όμιλος: ΕΠΣ Ηρακλείου, ΕΠΣ Λασιθίου, ΕΠΣ Ρεθύμνου, ΕΠΣ Χανίων
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: