ΣΙΝΕ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη απάτη εξιχνίασε η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας σε βάρος 15 Ιερέων!!!

Στην εξιχνίαση απάτης από οργανωμένη σπείρα προχώρησε η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας!
Το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 13 του μηνός Ιερέας της Θεσπρωτίας, σε ναό στο Ράι, κατήγγειλε απάτη σε βάρος του από ένα άγνωστο άτομο.

Συγκεκριμένα ένας νεαρός, 31 ετών όπως αποδείχθηκε από την Αμαλιάδα, πλησίασε το Ιερέα και
τον έπεισε ότι είναι υπάλληλος του Ταμείου Κληρικών Ελλάδος, ζητώντας του 9.300 ευρώ για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες του με το Ταμείο. Το ποσό κατέθεσε στις 13 του μηνός ο γιος του Ιερέα σε τράπεζα της Ηγουμενίτσας.
Ο 31χρονος όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό το ποσό. Ζήτησε στην συνέχεια να του καταβάλει ο Ιερέας τον φόρο του Εφάπαξ έτσι ώστε να καταφέρει να του το βγάλει αμέσως.
Η απαίτηση όμως αυτή του 31χρονου έβαλε σε υποψίες τον Ιερέα και κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Ιερέα με τον δράστη, μετά από υπόδειξη της Αστυνομίας, ο Ιερέας συμφώνησε να του καταβάλει το ποσό.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας έδωσε σήμα στην Διεύθυνση της Αμαλιάδας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 31χρονου, κάτι το οποίο έγινε όταν ο δράστης πήγε σε τράπεζα της Αμαλιάδας να ελέγξει τον λογαριασμό του για το εάν μπήκαν τα χρήματα του Ιερέα.
Ο 31χρονος ξαφνιάστηκε όταν είδε το ποσό των 10 ευρώ τα οποία είχε καταθέσει ο Ιερέας σε συνεννόηση με την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, ενώ μεγαλύτερη ήταν η έκπληξή του όταν άντρες της Ασφάλειας Αμαλιάδας του πέρασαν χειροπέδες μέσα στην τράπεζα.
Ο 31χρονος συλληφθείς μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, όπου μετά την προανάκριση προέκυψε πως ο δράστης ήταν μέλος πολυμελούς σπείρας, με εγκέφαλο έναν 34χρονο και συνεργούς άλλα 16 άτομα, οι οποίοι είχαν καταφέρει να αποσπάσουν συνολικά το ποσό των 379.500 ευρώ από 15 Ιερείς, από όλη σχεδόν την Ελλάδα. Στην Θεσπρωτία, το Ηράκλειο, την Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, την Θεσσαλονίκη, την Μαγνησία και τις Κυκλάδες.
Επίσης όπως διαπιστώθηκε σε διάφορες Αστυνομικές Διευθύνσεις είχαν γίνει παρόμοιες καταγγελίες από άλλους 30-40 Ιερείς, έως τώρα, αφού η προανάκριση συνεχίζεται καθώς και η προσπάθεια εντοπισμού των17 ασύλληπτων συνεργών του 31χρονου!
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: