ΣΙΝΕ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σε επτά ανθρώπους χάρισε ζωή 19χρονη φοιτήτρια από τη Δράμα!

Σε επτά ανθρώπους χάρισε το δώρο της ζωής μία 19χρονη φοιτήτρια από τη Δράμα, η οποία τραυματίστηκε βαριά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και κατέληξε στην εντατική του Νοσοκομείου της Καβάλας.
Εν τω μεταξύ, ο αγώνας ελπίδας για τους ασθενείς που περιμένουν με αγωνία ένα συμβατό μόσχευμα φαίνεται να κερδίζει έδαφος, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα σημειώθηκε αύξηση 33% στους δωρητές οργάνων.
Η διαδικασία ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης,
κατόπιν της πιστοποίησης του εγκεφαλικού θανάτου της νεαρής κοπέλας και της συναίνεσης της οικογένειάς της.
Η διευθύντρια και Τοπική Συντονίστρια της Μ.Ε.Θ., κα Νάγκη ενημέρωσε το Γραφείο Συντονισμού μεταμοσχεύσεων του ΑΧΕΠΑ και οι Περιφερειακές Συντονίστριες ανέλαβαν, σε συνεργασία με τη Μ.Ε.Θ. και με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) τον συντονισμό των διαδικασιών.
Το χειρουργείο προγραμματίσθηκε για τις 1.00 το βράδυ της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε έξι ώρες αργότερα, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας.
Προσήλθαν οι χειρουργικές ομάδες του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.) για την καρδιά, του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για το ήπαρ και τους νεφρούς, του Μιλάνο της Ιταλίας για τους πνεύμονες, και του ΑΧΕΠΑ για τους κερατοειδείς.
Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:
* Η καρδιά σε γυναίκα 49 ετών στο Ω.Κ.Κ.
* Το ήπαρ σε άνδρα 36 ετών, στο «Ιπποκράτειο».
* Ο ένας νεφρός στο «Ιπποκράτειο» σε άνδρα 48 ετών, που υποβαλλόταν επί 7 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
* Ο δεύτερος νεφρός σε υπερευαισθητοποιημένη υποψήφια λήπτρια του Π.Γ.Ν. Πάτρας, 37 ετών, η οποία υποβαλλόταν επίσης 7 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
* Οι πνεύμονες σε υποψήφιο λήπτη στο Μιλάνο της Ιταλίας
* Οι κερατοειδείς σε δύο ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΑΧΕΠΑ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας «σημαντική υπήρξε η συμβολή του αερολιμένα Καβάλας και συγκεκριμένα του αερολιμενάρχη κ. Κουτσονάσιου και του κ. Κωστάκου στο συντονισμό των αφίξεων και των άμεσων αναχωρήσεων των ιδιωτικών πτήσεων του Ωνασείου και του Μιλάνο, καθώς και του ΕΚΑΒ Καβάλας για την άμεση μεταφορά των ομάδων προς και από το αεροδρόμιο».
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: