ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τίτλοι τέλους για την ΕΤ1.

Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στην ΕΡΤ ύστερα από την έγκριση του σχεδίου για τη «Νέα δομή της Δημόσιας Τηλεόρασης» που συζητήθηκε την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Ως εκ τούτου, η ΕΤ1 θα κλείσει με τροπολογία που θα συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο κλείνουν με την πιο συνοπτική διαδικασία της κοινής υπουργικής απόφασης, που θα υπογραφεί εντός των
ημερών, ενώ το προσωπικό τους θα ενσωματωθεί στην ΕΡΤ για να μπει στη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας και της αξιολόγησης.
Από αξιολόγηση θα περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ 350 (10%) θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας. Επίσης εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για κατά 50% μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.
Η συχνότητα της ΕΤ1 παραμένει στην κυριότητα του δημοσίου, ενώ υπάρχει η σκέψη να «μετακομίσει» σε αυτή και να εκπέμπει και αναλογικά το ψηφιακό κανάλι Prisma+, που πιθανόν να εμπλουτιστεί και με εκπομπές από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: