ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

(φιλικός) ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΕΚ 2-0 (video)

Παραμένει αήττητη στα φιλικά προετοιμασίας η Παναχαϊκή. Μάλιστα, τέτοιες νίκες όπως αυτή που πέτυχε (2-0) το βράδυ της Τετάρτης στο σπουδαίο φιλικό απέναντι στην ΑΕΚ, της ενισχύει την αυτοπεποίθηση για μία πολύ καλή πορεία στην επάνοδό της, έπειτα από
έξι χρόνια στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.
Οι «κοκκινόμαυροι» πήραν τη νίκη γοήτρου, με 2-0, έπειτα από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Μιλοσέσκι στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και με κεφαλιά του Γιάννη Χλωρού στο 87'.
Το συγκρότημα του Μουράτ Σεροπιάν ικανοποίησε τους περίπου 7.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Αγυιάς, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.
Οι δύο ομάδες δεν επηρεάστηκαν από την καταρρακτώδη βροχή που «έπιασε» μετά το 15' και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Η Παναχαϊκή ήταν καλύτερη από την «Ένωση» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και αυτή την υπεροχή την μετέτρεψε σε γκολ με τον Σκοπιανό Μιλοσέσκι, ενώ έχασε κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, μέχρι να τα καταφέρει για δεύτερη φορά με «δράστη» τον Χλωρό, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την «κοκκινόμαυρη» φανέλα, έστω και σε φιλικό παιχνίδι.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Μ. Σεροπιάν): Ανδρούτσος, Σπίνουλας (53' Δαμιανίδης, 65' Χλωρός), Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Κοιλιάρας (81' Koκκίνης), Ατματζίδης, Τσεμπερίδης, Φούφουλας (84' Πακάλτσης), Μιλοσέσκι (53' Nτίνας), Κυβελίδης (63' Φουρτάδο), Ουρτάδο (72' Tαφίλι).
ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος (46' Αραμπατζής), Χέλγκασον, Τόρες Ρουίθ (54' Bλάχος), Ροντρίγκεζ Περέϊρα (57' Τσίτας), Φερνάντες Βάσκεζ (46' Νικόλτσης), Καράμπελας (46' Κοντοές), Λαγός (46' Σιαλμάς), Βάργκας (46' Γκερέϊρο), Μπερνς (81' Κατσέτης), Γεωργέας (46' Τσουκαλάς), Κλωναρίδης (81' Φούντας).
Διαιτητές: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας), Ηλ. Σταθόπουλος, Γ. Παπαδήμας (Αχαΐας). 4ος: K. Μπόρτσαρης (Αχαϊας).
Κίτρινη κάρτα: Ιωάννου (35').
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...
* 7' Πρώτο σουτ του αγώνα από τον Λαγό, που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ανδρούτσο, δίχως επιτυχία
* 9' Ευκαιρία για την Παναχαϊκή, από προσπάθεια με σουτ του Κυβελίδη, όμως, η μπάλα πέρασε ψηλά από τα δοκάρια του Κωνσταντόπουλου
* 14' Από τις κόντρες στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, επωφελείται ο Κυβελίδης, όμως, προλαβαίνει ο Κωνσταντόπουλος και του παίρνει τη «μπουκιά» από το στόμα
* 15' Ο Ουρτάδο μπήκε από τα αριστερά έκανε το σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο.
* 17' Eκτέλεση φάουλ από τον Ροντρίγκεζ, διώχνει με υπερένταση ο Ανδρούτσος σε κόρνερ.
* 25' Ωραία ενέργεια του Μιλοσέσκι, πάσα στον Κοιλιάρα, αυτός κάνει το σουτ και έδιωξε ο Κωνσταντόπουλος.
* 37' Ολομόναχος ο Βάσκεζ από τη μεγάλη περιοχή, άτσαλο το σουτ που έπιασε, αρκετά μέτρα μακριά από την εστία της Παναχαϊκής.
* 47' ΓΚΟΟΟΟΛ! Ο Μιλοσέσκι με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, "νικάει" τον Αραμπατζή, ανοίγοντας το σκορ με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου!
* 48' Ο Ιωάννου μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, δεν προλαβαίνει να σπρώξει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή
* 49' Προσπάθεια Ατματζίδη που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.
* 61' Ο Μπερνς χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν έπειτα από πάσα του Κοντοέ, επιχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε πλάγια από την εξωτερική πλευρά της εστίας του Ανδρούτσου.
* 66' Ο Γκερέϊρο προσπάθησε να μιμηθεί τον Μιλοσέσκι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα μόλις εκατοστά από το δοκάρι του Ανδρούτσου.
* 68' Σουτ του Ουρτάδο, λίγο άουτ.
* 82' Ο Φουρτάδο απέναντι από τον Αραμπατζή βάζει την προβολή εξ' επαφής, αλλά ο κίνδυνος απομακρύνθηκε για την ΑΕΚ.
* 87' ΓΚΟΟΟΛ! Σέντρα του Ντίνα από τα αριστερά, ο Χλωρός πιάνει την κεφαλιά και διαμορφώνει το σκορ σε 2-0!
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ...
Στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αλέξης Κούγιας μαζί με το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Κώστα Μενδρινό.
Στο γήπεδο, βρίσκεται και ο Δελαπόρτας με πολιτικά, προφανώς για να μιλήσει με τη διοίκηση και να λύσει το συμβόλαιό του.
Μετά από αρκετό καιρό, οι οργανωμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής, έκαναν την εμφάνισή τους και μάλιστα, οι ...απλοί φίλαθλοι τους υποδέχθηκαν με ζεστά χειροκροτήματα. Αμέσως η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε, με τον «πυρήνα» αυτών, να τραγουδούν «χρόνια πολλά, κοκκινόμαυρη θεά».
Υπό το φως των προβολέων, θα διεξαχθεί η αναμέτρηση.
Παρελθόν αποτελεί ο Σικαλιάς, που μετά τον Κουβεντάρη, ζήτησε και αυτός να λύσει το συμβόλαιό του με την Πατρινή ομάδα, έπειτα από την απόκτηση του Αρκάντιους Μάλαρτζ.
Αρκετά «μπαλώματα» στον αγωνιστικό χώρο, αλλά σε γενικές γραμμές, ο χλοοτάπητας δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση.
Τριακόσιοι περίπου οι φίλοι της ΑΕΚ που βρίσκονται στο «πέταλο» του γηπέδου της Αγυιάς.
Δύο οι πλακέτες με τις οποίες η ΠΑΕ Παναχαϊκή τίμησε τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Καράβολα και τον παλιό Πατρινό ποδοσφαιριστή Χρήστο Βασιλόπουλο, ο οποίος ευχήθηκε η Παναχαϊκή, του χρόνου, να βρίσκεται εκεί που της αξίζει, δηλαδή, στην Α' Εθνική.
Μετά το πρώτο 15άλεπτο, έκανε την εμφάνισή της, φθινοπωρινή βροχή που υποχρέωσε τους φιλάθλους, να αναζητήσουν στέγη να προφυλαχθούν, ή να ανοίξουν τις ομπρέλες τους, όσοι είχαν προνοήσει!
Ο Αλέξης Κούγιας βράβευσε τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Καράβολα, ο οποίος ευχήθηκε στον πρόεδρο αλλά και στην Παναχαϊκή, σύντομα να βρεθούν στην Α' Εθνική, ενώ την βράβευση στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Χρήστο Βασιλόπουλο, έκανε ο πρώην Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος. Λόγω προσωπικού προβλήματος απουσίασε ο Γεωργάτος, όπως ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου.
Την παράσταση έχουν κλέψει οι περίπου 7.000 φίλαθλοι που βρίσκονται στο γήπεδο της Αγυιάς, εκ των οποίων περίπου 800 είναι της ΑΕΚ. Τραγούδια, συνθήματα, καπνογόνα και χιλιάδες χαρτάκια και από τις δύο πλευρές, συναρμολόγησαν το «παζλ» μίας εκπληκτικής ατμόσφαιρας, που αρκετά χρόνια είχαμε να δούμε στο γήπεδο της Αγυιάς.

Συνέντευξη Τύπου
Μουράτ Σεροπιάν: « Είμαι πολύ χαρούμενος που συνδυάσαμε τη σημερινή γιορτή με ένα καλό αποτέλεσμα. Η νίκη αυτή έκανε καλό στην ψυχολογία του κόσμου αλλά και τη δικιά μας. Έχουμε ακόμα ένα μήνα σκληρής δουλειάς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είδα ότι αυτή η ομάδα είναι μια οικογένεια και αν έρθουν και οι υπόλοιποι κοντά μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν.
Είμαστε συνειδητοποιημένοι. Δουλεύουμε για να καλυτερεύσουμε ορισμένα στοιχεία. Ο κόσμος μπορεί να μην βλέπει φανταζί ποδόσφαιρο, αλλά γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από την πλευρά μας.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή. Στη συνέχεια και με τις αλλαγές, αλλοιώθηκε. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα.
Ο στόχος της Παναχαϊκής θα ορισθεί αφού πρώτα οριστικοποιηθεί η κατηγορία. Θέλω να γνωρίζω τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουμε».
Ντεγιάν Μιλοσέσκι: «Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο και μας βοήθησε , παρά τον άσχημο καιρό και τη δυνατή βροχή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, είμαστε σε σωστό δρόμο, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και προχωράμε δυνατά για το καλύτερο.
Η ΑΕΚ ανήκει στις τρεις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι στο γήπεδο. Κοιτάμε όλους τους αντιπάλους μας στα μάτια. Στο ρόστερ υπάρχουν 25 παιδιά, δεν παίζω μόνος μου. Όλοι μαζί δίνουμε την ψυχή μας και θα παλέψουμε για το καλύτερο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: