ΣΙΝΕ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη ύστερα από 41 χρόνια!!!

Ο Nο1 καταζητούμενος στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον 68χρονο σήμερα George Wright ο οποίος κατηγορείται, για φόνο και αεροπειρατεία!!!
Ο 68χρονος Wright είχε καταδικαστεί το 1963, μαζί μ' ένα συνεργό, για το φόνο ενός βετεράνου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε πρατήριο βενζίνης, το 1962. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ως 30 ετών, όμως τον Αύγουστο
του 1970 δραπέτευσε από τη φυλακή του Μπεϊσάιντ μαζί με τρεις συνεργούς.
Τον Αύγουστο όμως του 1970 ο Wright μαζί με άλλους δύο συγκρατούμενούς του δραπέτευσαν από τις φυλακές αφού ντύθηκαν φύλακες με κλεμμένες στολές και κατάφεραν να πάνε στο Atlantic City και από εκεί στο Detroit όπου ενώθηκαν με μέλη του Μαύρου Απελευθερωτικού Στρατού. Εκεί άλλαξε το όνομά του και έπιασε και δουλειά ως μοντέλο, όμως δύο χρόνια αργότερα ο Wright μαζί με άλλα άτομα του Μαύρου Απελευθερωτικού Στρατού, έκαναν αεροπειρατεία σε αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Detroit-Miami.
Ο Wright είχε επιβιβαστεί ντυμένος ως ιερέας και είχε κρύψει το όπλο του μέσα στην Βίβλο και όλοι μαζί κράτησαν ως ομήρους 88 επιβάτες απαιτώντας λύτρα τα οποία και κατάφεραν να πάρουν και τότε άφησαν ελεύθερους τους επιβάτες αλλά κράτησαν ομήρους τα μέλη του προσωπικού της πτήσης και τους ανάγκασαν να πετάξουν μέχρι την Βοστόνη όπου ανεφοδίασαν το αεροσκάφος και με όμηρο τον πιλότο διέφυγαν με το αεροπλάνο στην Αλγερία.

Εκεί είχαν διαφύγει και αεροπειρατές των Μαύρων Πανθήρων και είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο από τον Eldridge Cleaver. Ο Wright και η ομάδα του έκαναν το ίδιο, όμως ύστερα από πιέσεις των ΗΠΑ, οι αρχές της Αλγερίας τους αρνήθηκαν την συνάντηση με τον Cleaver και τους κατάσχεσαν τις βαλίτσες με το 1 εκατομμύριο δολάρια που είχαν πάρει ως λύτρα, αλλά τους επέτρεψαν να διαφύγουν και πάλι με αεροπλάνο.
Μετά από αυτό οι ΗΠΑ είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για αυτούς. Αρκετά από τα μέλη της ομάδας εντοπίστηκαν στο Παρίσι, λίγα χρόνια αργότερα, αλλά ο Wright διέφυγε της σύλληψης για 41 ολόκληρα χρόνια, μέχρι που πρόσφατα προσπάθησε να επικοινωνήσει με συγγενείς του στις ΗΠΑ και εντοπίστηκε από το FBI που ζήτησε την σύλληψή του στην Πορτογαλία.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: