ΣΙΝΕ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής

Μπαλάκι έγινε το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής!!!
Ένα θέατρο, όχι του παραλόγου, αλλά της παλινωδίας, παρακολουθούμε από τον περασμένο Αύγουστο, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και κατ’ επέκταση από την επιτροπή του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής, καθώς κάθε εβδομάδα έχουμε και μία νέα ημερομηνία παράτασης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, αφού καθημερινά υποβιβάζονται σ’ αυτήν και
άλλες ομάδες, από την Α, Β’ και Γ’ Εθνική.
Έτσι από προχθές εννέα ομάδες υποβιβάστηκαν στη Δ’ Εθνική επειδή δεν πήραν πιστοποιητικό από την Ε.Ε.Α. και η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ετοιμάζεται να τις υποδεχτεί, οι οποίες είναι οι, Ηρακλής, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ρόδος, Παναιγιάλειος, Εθνικός, Ιωνικός, Ηλιούπολη, Εορδαϊκός και Τρίκαλα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να λάβουν μέρος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και μαζί με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, θα αγωνιστούν στη Δ' Εθνική.
Βέβαια υπάρχουν και οι νέες διώξεις για τα στημένα παιχνίδια, ενώ σύμφωνα με ότι διαρρέετε, ότι υπάρχει και τρίτος γύρος παρόμοιων διώξεων.
Η Επιτροπή της κατηγορίας περίμενε αυτές τις εξελίξεις, αλλά και άλλες περαιτέρω, γι’ αυτό και με τη σύμφωνη γνώμη του Σοφοκλή Πιλάβιου, αποφάσισε να δώσει παράταση στην έναρξη του πρωταθλήματος ως το τέλος Οκτωβρίου και με την πιθανότητα να μπούμε ακόμη και στο Νοέμβριο. Από αυτές τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, ήδη Παναιγιάλειος και Ρόδος έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Δ’ Εθνική, ενώ και η Ηλιούπολη είχε εκφράσει ανάλογη πρόθεση. Η Επιτροπή πάντως θα συνεδριάσει σήμερα, προκειμένου να δει ποιες από τις ομάδες έχουν ήδη δηλώσει και ποιες από τις ήδη υπάρχουσες έχουν αποπληρώσει τα χρέη τους.
Παράλληλα, θα σταλεί στις νέες ομάδες επιστολή με την οποία θα ενημερώνουν πως το αργότερο ως τις 6/10 θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια θα γίνει ο υπολογισμός των χρεών τους προς την ΕΠΟ και θα γίνει διακανονισμός για την τακτοποίησή τους. Μετά τις 6/10, η Επιτροπή της Δ’ Εθνικής θα προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων, διαδικασία που γίνεται αρκετά περίπλοκη, καθώς κάποιοι όμιλοι θα έχουν περισσότερες από 15 ομάδες και δεν αποκλείεται οι νέες να μοιραστούν διαφορετικά για να μην διαταραχθεί η ισορροπία.
Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποφάσισε να κλείσει την Ομοσπονδία για 15 μέρες τον Ιούλιο, παρά να αντιμετωπίσει το τσουνάμι των εξελίξεων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: