ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Με αυξημένη συμμετοχή ιδιωτών εκθετών και μειωμένο εισιτήριο ανοίγει η 76η ΔΕΘ

Με εισιτήριο μειωμένο κατά 34%, αυξημένη συμμετοχή ιδιωτών εκθετών αλλά και σε «ναδίρ» δεκαετίας τη συμμετοχή των φορέων του Δημοσίου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στις 10 Σεπτεμβρίου η 76η ΔΕΘ. Θέμα επανένωσης των εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ και «επείγουσας εξεύρεσης» ξένου στρατηγικού εταίρου εγείρουν οι διοικήσεις των δύο φορέων.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της
HELEXPO Πάρις Μαυρίδης στη συνέντευξη Τύπου για την 76η Έκθεση, το σύνολο των άμεσων εκθετών -Ελλήνων και ξένων φτάνει στη φετινή έκθεση τους 864, έναντι 679 πέρυσι.
Η συμμετοχή φορέων του Δημοσίου βρίσκεται, σύμφωνα με τη HELEXPO, στο αρνητικό ρεκόρ δεκατιών του μόλις 5%, αν και τις κενές θέσεις αναπληρώνει σε μεγάλο βαθμό η αυξημένη συμμετοχή των ιδιωτών εκθετών (671). Η μειωμένη συμμετοχή του Δημοσίου, υποστήριξε ο Π.Μαυρίδης, «διαψεύδει όσους χαρακτηρίζουν τη ΔΕΘ κρατικοδίαιτη».
Η μειωμένη συμμετοχή του δημοσίου θεωρείται αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, μειωμένος κατά 25%-30% είναι φέτος ο προϋπολογισμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΔΕΘ.
Ως προς το μειωμένο εισιτήριο (4 ευρώ από 6 ευρώ πέρυσι), ο κ.Μαυρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό είναι πλήρως ανταποδοτικό, αφού δίνει στους επισκέπτες της ΔΕΘ πρόσβαση όχι μόνο στα περίπτερα, αλλά και σε μεγάλες συναυλίες.
http://www.tanea.gr/
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: