ΣΙΝΕ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Οι απίστευτες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Μάκη Ψωμιάδη!

Παίκτης που του έμεινε αξέχαστη η ενασχόληση Ψωμιάδη με το μπάσκετ ήταν σίγουρα ο αμερικανός μπασκετμπολίστας Ντάνι Βρέινς. Οσα περιέγραψε ο Βρέινς στην εφημερίδα «The Salt Lake Tribune» θα έκαναν τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ να νιώθουν ότι
τους λείπει φαντασία. Ο Ψωμιάδης, όπως υποστήριξε ο Βρέινς, το 1988 του είχε τάξει τριετές συμβόλαιο με αποδοχές 1,6 εκατ. δολάρια, σπίτι με θέα στη Μεσόγειο, μια Mercedes και πληρωμένο αμερικανικό σχολείο για τα παιδιά του. Αντί αυτών, ο Βρέινς πήρε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο, ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο και επιταγές που σπάνια πληρώνονταν στην ώρα τους.
«Την πρώτη φορά που πληρώθηκα, ο Ψωμιάδης με πήγε σε ένα στενό και μου έδωσε μια υφασμάτινη τσάντα με μπανάνες πάνω πάνω και από κάτω δολάρια κρυμμένα, αναφέρει στη συνέντευξή του ο Βρέινς. Γενικώς οι τσάντες με το χρήμα ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του Ψωμιάδη. «Τα δολάρια δύσκολα βρίσκονται στην Ελλάδα», ήταν η απάντηση που του έδωσε ο Ψωμιάδης, ενώ τα προβλήματα για τον Βρέινς είχαν και συνέχεια.
«Πήρα περίπου 200.000 δολάρια από τα 500.000 δολάρια που μου είχαν υποσχεθεί για τον πρώτο χρόνο. Μετακόμισα και σε ένα διαμέρισμα, αλλά και εκεί τα προβλήματα συνεχίστηκαν αφού το φως κοβόταν συχνά πυκνά με τους λογαριασμούς να μένουν απλήρωτοι. Το αμερικανικό σχολείο δεν κράτησε τα παιδιά μου γιατί τα δίδακτρα δεν πληρώθηκαν ποτέ. Ολα κατέρρεαν». Ο Βρέινς επικοινώνησε με την αμερικανική πρεσβεία, η οποία τον πληροφόρησε πως ο Ψωμιάδης είναι bad guy και του έδωσαν - όπως ισχυρίστηκε - και ένα διπλωματικό διαβατήριο για να το σκάσει με την πρώτη ευκαιρία.
Ο Βρεινς - σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές του - έκανε το λάθος να πει στον Ψωμιάδη παραμονές ενός κρίσιμου αγώνα πως αν δεν πληρωθεί δεν επρόκειτο να αγωνιστεί. «Είχα πει ότι αν δεν πληρωθώ δεν θα παίξω. Ερχόταν ένα δύσκολο παιχνίδι και ήθελαν να παίξω οπωσδήποτε, αλλά ήμουν αμετακίνητος στην απόφασή μου. Δυο μέρες πριν φύγω από την Ελλάδα πήγα να επισκεφθώ έναν φίλο μου, τον Κωνσταντίνο, στο γραφείο του. Ενώ ήμουν εκεί, μπήκαν μέσα κάτι τύποι και άρπαξαν τον Κωνσταντίνο! Η επόμενη κίνηση ήταν να με πάρουν τηλέφωνο και να μου πουν ότι αν δεν αγωνιζόμουν θα έβρισκα τον φίλο μου σε μια πλαστική σακούλα. Τους είπα ότι για να παίξω θα πρέπει ο φίλος μου να είναι στο γήπεδο καλά και να τον δω. Τον είδα, έπαιξα και νικήσαμε», ανέφερε ο αμερικανός παίκτης, ο οποίος αργότερα καταλόγισε στον Ψωμιάδη απόπειρα απαγωγής του μικρού του παιδιού!
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: