ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος στις ταυρομαχίες!

Οι κορυφαίοι ισπανοί ταυρομάχοι βρίσκονται αυτό το σαββατοκύριακο στην Βαρκελώνη και συμμετέχουν στην αρένα Monumental στους «αποχαιρετιστήριους αγώνες», ενώπιον περίπου 20.000 θεατών. Βλέπετε, αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του έτους που έχουν προγραμματιστεί σχετικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας και από το νέο χρόνο θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης για την απαγόρευσή τους.
Το περίεργο αυτό σπορ (ή κατ’ άλλους βάρβαρο έθιμο) θα απαγορευθεί σε όλη την περιοχή της Καταλωνίας από την 1η Ιανουαρίου του 2012, ωστόσο αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το τελευταίο με προγραμματισμένους αγώνες. Ο Σεραφίν Μαρίν θα γίνει ο τελευταίος ματαδόρ που σκοτώνει ταύρο σε αγώνα στην Καταλονία το βράδυ της Κυριακής.
Πάντως, όπως σημειώνει η El Pais, ένας από τους λόγους που οδήγησαν την τοπική κυβέρνηση στην απαγόρευση των ταυρομαχιών είναι πέρα από τις αντιδράσεις οικολογικών και ζωοφιλικών οργανώσεων, η κάμψη που είχε παρατηρηθεί στα εισιτήρια. Αυτό το σαββατοκύριακο υπήρξε «ξεπούλημα» στην Monumental αλλά αυτό αποτελεί εξαίρεση, αφού ο κανόνας ήταν η αρένα να είναι μισογεμάτη (ή καλύτερα μισοάδεια) και μάλιστα κυρίως μόνο με τουρίστες.
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: