ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΠΟ απειλεί να ρίξει τον Ηρακλή στη Γ΄Εθνική!

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΕΠΟ μετά τη συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Παντελή, απειλώντας ευθέως τον Ηρακλή με μηνύσεις, αγωγές και υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική! «Προαποφασισμένες αποφάσεις» καταγγέλλει το μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου, Γιώργος Σφυρής και ... απειλεί με παραίτηση! «Ειδικά ο Σφυρής, δεν δικαιούται να ομιλεί», απαντούν τα μέλη των δικαιοδοτικών οργάνων μέσω της ΕΠΟ!
Φουλ επίθεση κατά της ΕΠΟ και του Σοφοκλή Πιλάβιου «έπαιξε» ο Ανδρέας Παντελή, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να διατηρήσει τον υποβιβασμό του «γηραιού» λόγω πλαστογραφίας.
Η αντίδραση της ΕΠΟ, αυτή τη φορά ήταν άμεση, σε αντίθεση με άλλες υποθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν, όπου έμεινε απολύτως
αδρανής.
Συγκεκριμένα, από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία έγινε γνωστό, πως «μετά και τις σημερινές νέες αήθεις επιθέσεις, μέσω βαρύτατων ύβρεων, απαράδεκτων και ανυπόστατων χαρακτηρισμών, εναντίον, των διοικούντων την Ομοσπονδία, των εργαζόμενων σε αυτή, αλλά και των μελών των Δικαιοδοτικών της Οργάνων κάθε βαθμίδας, η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ επεξεργάζεται τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μέσω της νομικής οδού, με την υποβολή μηνύσεων και αγωγών, εις βάρος όσων έχουν επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο της δημαγωγίας και της λασπολογίας. Εφεξής ο δρόμος της δικαιοσύνης θα είναι αυτός με τον οποίο θα απαντά η ΕΠΟ».
Παράλληλα με τις μηνύσεις και τις αγωγές, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία προειδοποιεί ευθέως την ΠΑΕ Ηρακλής με υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική, σε περίπτωση που κάνει πράξη τα σχέδια της και προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Από την ΕΠΟ ενημέρωναν: «Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, όσοι σύλλογοι προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια κινδυνεύουν με την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία απ’ αυτή που προβλέπεται να συμμετάσχουν».


Στη μέση… ο Σφυρής!
«Ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για προειλημμένες αποφάσεις είναι ο κ. Σφυρής. Ειδικά αυτός, θα έπρεπε να μιλάει με τον απαιτούμενο σεβασμό».
Το παραπάνω σχόλιο ανήκει –σύμφωνα με κύκλους της ΕΠΟ- σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής και της επιτροπής εφέσεων της ομοσπονδίας και αφορά αιχμηρές δηλώσεις που έκανε προηγουμένως ο δικηγόρος και μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργος Σφυρής. Βέβαια, το ότι «ειδικά αυτός… είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει», κρύβει ένα υπονοούμενο το οποίο από την ομοσπονδία θα πρέπει να διευκρινιστεί, διότι αφήνονται σκιές για τα πεπραγμένα του.
Αφορμή για την παραπάνω διαρροή, ήταν η συνέντευξη του Γιώργου Σφυρή στο bluearena.gr, όπου μιλούσε για «προαποφασισμένες αποφάσεις» όσον αφορά τις περιπτώσεις Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας και δήλωνε ότι θα παραιτηθεί μετά την απόφαση για παραμονή του Αστέρα Τρίπολης και υποβιβασμό του Ηρακλή!


Αναλυτικά:
«Οι απόψεις των μελών του Διαιτητικού διατυπώνονται μέσα από τις αποφάσεις μας. Εμείς είμαστε ένα ανεξάρτητο όργανο και θέλουμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Επαναλαμβάνω, ανεξάρτητο όργανο. Δεν επηρεαζόμαστε ούτε από κραυγές αγωνίας ανθρώπων που συμμετείχαν σε παραβατικές ενέργειες.
Περιμένω και εγώ το σκεπτικό της απόφασης με ιδιαίτερη αγωνία, για να δω τι θα γράψουν σε αυτό. Το καταστατικό της ΕΠΟ το αναφέρει ξεκάθαρα. Στο άρθρο 41 χαρακτηρίζει το Διαιτητικό ως δικαιοδοτικό όργανο ανώτατου βαθμού.
Θεωρητικά, ο Ηρακλής έχει το δικαίωμα επαναπροσφυγής στο Διαιτητικό. Υπάρχουν όμως και άλλες διέξοδοι δικαίωσης. Μπορεί να απαγορεύεται από τους κανονισμούς η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, ωστόσο εδώ πρόκειται για μία ξεχωριστή υπόθεση. Υπεραιωνόβιες ιστορίες σπιλώνονται από συγκεκριμένες αποφάσεις.
Θα πρέπει να μην λησμονούμε ότι μιλάμε για την ίδια επιτροπή που εξέδωσε την απόφαση αφαίρεσης βαθμών από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι λόγω συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων, παρακάμπτεται το Δίκαιο. Δεν θα διστάσω να τις χαρακτηρίσω προαποφασισμένες αποφάσεις. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Θυμηθείτε την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει η εκδίκαση στην Εφέσεων, χαρακτήρισε αναρμόδιο το Διαιτητικό, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος και ενώ υπάρχουν σε εκκρεμότητα αρκετές υποθέσεις τις οποίες ο ίδιος χειρίζεται. Θυμηθείτε ότι ξαφνικά και εν μέσω πολλών ανοιχτών υποθέσεων, ο κ. Πιλάβιος γνωστοποίησε την απόφασή του να αντικαταστήσει όλα τα μέλη των πειθαρχικών επιτροπών. Και αυτό συνέβη μία ημέρα μετά την απόφαση που έλαβε το Διαιτητικό. Τυχαίο και αυτό;
Δεν μπορεί ο καθηγητής Αθλητικού Δίκαιου, κ. Μαλάτος, να χαρακτηρίζει το Διαιτητικό ως το ανώτατο δικαστήριο και ένα κατώτερο όργανο (Εφέσεων) να χαρακτηρίζει ένα ανώτερο (Διαιτητικό) ως αναρμόδιο.
Αύριο υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη όλων των μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Εγώ προσωπικά θα υποβάλω την παραίτησή μου. Θέλω πραγματικά να βοηθήσω το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις όποιες δυνάμεις μου, ωστόσο δεν σκοπεύω να γίνω ένα ακόμη όργανο της πολιτικής που θέλουν να εφαρμόσουν ποδοσφαιρικοί παράγοντες.
Παρακολουθώντας όλα αυτά τα θέματα, διαπίστωσα ότι ο Ηρακλής και ο ΟΦΗ προσπάθησαν να δικαιωθούν μέσω της νόμιμης οδού. Έκαναν έναν τίμιο αγώνα, σε αντίθεση με άλλες ΠΑΕ».
Άρης Ασβεστάς
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: