ΣΙΝΕ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Παρολίγον σύγκρουση στον αέρα!!!

Δύο αεροσκάφη με προορισμό το Χονγκ Κονγκ που μετέφεραν συνολικά περισσότερους από 600 επιβάτες χρειάστηκε να λάβουν προληπτικά μέτρα ώστε να μην συγκρουστούν μεταξύ τους!!!
Το αεροσκάφος της Cathay Pacific τύπου Boeing 777, το οποίο μετέφερε 299 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα και προερχόταν από τη Νέα Υόρκη κατευθυνόταν προς
ένα Airbus A330 με 284 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα της θυγατρικής εταιρίας Dragonair που προερχόταν από το Καοχσιούνγκ στην Ταϊβάν.
Ο συναγερμός στο πιλοτήριο και των δύο αεροσκαφών ενεργοποιήθηκε. Ο κυβερνήτης του Boeing αναγκάστηκε να το κατεβάσει σε μικρότερο ύψος, ενώ ο κυβερνήτης του Airbus πήρε ύψος ώστε να διατηρηθεί μια απόσταση ασφαλείας μεταξύ των δύο αεροσκαφών.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και αναφέρθηκε στην υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος και για τις δύο αεροπορικές εταιρίες.
Συνέβη περίπου 74 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Διεθνούς Αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ μια ημέρα κατά την οποία εξαιτίας της κακοκαιρίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν αναγκαστεί να θέσουν σε κατάσταση αναμονής πολλά αεροσκάφη μέχρι να τους επιτρέψουν να προσγειωθούν.
Το αεροδρόμιο έχει γνωρίσει μεγάλη αύξηση στην εναέρια κυκλοφορία τα τελευταία χρόνια και ο αριθμός των επιβατών ανήλθε σε σημεία ρεκόρ το 2010--50,9 εκατομμύρια.
Ορισμένοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξέφρασαν παράπονα στις αρχές του χρόνου υποστηρίζοντας ότι δεν επαρκούν και υφίστανται μεγάλη πίεση εξαιτίας της αυξημένης εναέριας κυκλοφορίας.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.
Δείτε περισσότερα θέματα 
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: