ΣΙΝΕ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λευτέρη Αυγενάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ και μέλη του ΔΣ.
«Πρώτος στόχος η αναλυτική αξιολόγηση πριν την οριζόντια περικοπή προσωπικού των Οργανισμών»
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), κ. Κ. Θεοδωράκη, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την
απόφαση της κυβέρνησης για την ένταξη του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στις ρυθμίσεις των ΔΕΚΟ για την εργασιακή εφεδρεία.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ και τα μέλη του ΔΣ τόνισαν στο Βουλευτή ότι αντιτίθενται στην ένταξη του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στις ρυθμίσεις των ΔΕΚΟ για την εργασιακή εφεδρεία, τονίζοντας μάλιστα ότι «τα ερευνητικά Ιδρύματα και Κέντρα, ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, δεν είναι ΔΕΚΟ και ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάγονται στις σχετικές με τις ΔΕΚΟ διατάξεις».
Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης συμφώνησε με τις απόψεις του Προεδρείου του ΙΤΕ και υπενθύμισε ότι αμέσως μόλις προέκυψε το θέμα με το ΙΤΕ κατέθεσε παρέμβαση στη Βουλή ζητώντας σαφείς διευκρινήσεις για την απόφαση της κυβέρνησης. Επιπλέον, επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του και άποψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας ότι «πρέπει να υπάρχει αφαίρεση του ΙΤΕ (και όλων των Ερευνητικών Κέντρων ΝΠΙΔ) από τον κατάλογο της Ε.Γ. ΔΕΚΟ, δεδομένου ότι δεν συντρέχουν λόγοι υπαγωγής τους σε αυτόν». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «υποστηρίζουμε τον ουσιαστικό περιορισμό των δαπανών των δημοσίων φορέων, αλλά πρωτεύον είναι να έχει υπάρξει προηγουμένως αντικειμενική αξιολόγηση των Οργανισμών, Ιδρυμάτων και δημόσιων φορέων. Δεν είναι όλοι οι Οργανισμοί το ίδιο και πόσο μάλλον το ΙΤΕ, εδώ το Ηράκλειο. Με μια αντικειμενική αξιολόγηση θα διαφανεί ποιος Οργανισμός είναι ενεργός, ποιος παραγωγικός, ποιος κοστοβόρος για το Δημόσιο και ποιος όχι. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε».
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: