ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αναστολή της έναρξης του πρωταθλήματος βόλεϊ!!!

Ο ελληνικός αθλητισμός διανύει τις χειρότερες ημέρες του και μάλιστα σε μία χρονιά στην οποία όλοι προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κρίση πλέον οδηγεί ομοσπονδίες να αναστέλλουν πρωταθλήματα!
Ετσι, η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας βόλεϊ, για αναστολή της έναρξης των εθνικών πρωταθλημάτων, ήρθε σαν επακόλουθο της προχτεσινής συνάντησης των ομοσπονδιών με τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή. Αλλωστε, όλοι οι εκπρόσωποι των
ομοσπονδιών που πήγαν στη συνάντηση αποχώρησαν με έντονο προβληματισμό απ' όσα άκουσαν.
«Μας ανακοινώθηκε ότι θα εισπράξουμε το 67,5% του προϋπολογισμού για το 2011, ο οποίος ήταν 3 εκατ. ευρώ. Εχουμε ήδη εισπράξει τα μισά, με αποτέλεσμα, να μένουν άλλα 500.000 ευρώ, τα οποία δεν φτάνουν ούτε για τις τρέχουσες ανάγκες», υποστήριξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βόλεϊ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφαση.
Η ΕΟΠΕ θα πραγματοποιήσει κανονικά τις κληρώσεις στις 30/9, ενώ το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 15/10.
«Η πρόθεσή μας είναι αντίθετη από αυτή που φαίνεται. Να διεξαχθούν δηλαδή τα πρωταθλήματα», εξηγεί ο κ. Μαυρομμάτης.
«Θα προσπαθήσουμε να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα και θα δούμε τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Σίγουρα θα μιλήσουμε και με τα σωματεία».
Ουσιαστικά, τα πρωταθλήματα που πλήττονται και δεν πρόκειται να αρχίσουν είναι των Ενώσεων Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης και ΕΣΠΑΑΑ (Αθήνας και Ανατ. Αττικής), η πρεμιέρα των οποίων ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή εβδομάδα.
Ο κ. Μαυρομμάτης υποστήριξε επίσης ακόμα και τα χρήματα για τα ολυμπιακά έργα να πάρουν από την Πολιτεία το πρόβλημα θα παραμείνει: «Περιμένουμε από ημέρα σε ημέρα την εκταμίευση των 3,5 εκατ. ευρώ. Ομως, τα μισά από αυτά θα δοθούν στους εργολάβους και τα άλλα μισά σε παλαιότερες υποχρεώσεις. Ετσι, μπορεί να πάρουμε μία ανάσα, αλλά το πρόβλημα θα παραμείνει».
Σε αυτήν την απόφαση δεν εμπλέκεται η επαγγελματική Λίγκα, η οποία πρώτα απ' όλα έχει να κάνει με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε ό,τι αφορά την άδεια συμμετοχής στα σωματεία. Κι εκεί, λέγεται πως ήδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Πάντως, η Λίγκα έχει ανακοινώσει ότι η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα. Ο κ. Μαυρομμάτης συζήτησε χτες με τον πρόεδρο της Λίγκας, Παντελή Ταρνατώρο, ο οποίος είναι επίσης προβληματισμένος, ενώ είναι πολύ πιθανό η ομοσπονδία να συγκαλέσει και έκτακτη Γενική Συνέλευση.
tanea.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: