ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Δορυφόρος της ΝΑΣΑ θα πέσει στη γη!!!

Αν εκεί που περπατάς αμέριμνος σου έρθει ένα άγνωστο αντικείμενο κατακέφαλα, συγχαρητήρια! 
Είσαι ο «τυχερός» που χτύπησε ο δορυφόρος της NASA ο οποίος πρόκειται να καταστραφεί τις επόμενες ημέρες πέφτοντας ανεξέλεγκτα στην γήινη ατμόσφαιρα!
Πριν αρχίσεις να κυκλοφορείς με κράνος, να σου πούμε ότι οι πιθανότητες ο UARS (Ερευνητικός Δορυφόρος Ανώτερης
Ατμόσφαιρας) να χτυπήσει κάποιο κεφάλι είναι 1 στις 3.200. Έτσι λέει η NASA τουλάχιστον... Αλλά φαντάζεσαι να είσαι εσύ αυτός ο 1;;;
Από την άλλη, να την πιστέψουμε την NASA; Εδώ δεν ξέρει καν πότε ακριβώς θα καταστραφεί ο δορυφόρος! Γενικά και αόριστα, οι επιστήμονες λένε πως ο UARS θα κάνει την «βουτιά» του από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τον Οκτώβριο. Μας φώτισαν οι ντόκτορες...
Άγνωστο παραμένει και το πού ακριβώς θα πέσει ο δορυφόρος! Βέβαια, δεδομένου του ότι τα δύο τρίτα του πλανήτη μας είναι καλυμμένα με νερό, μάλλον σε κανέναν ωκεανό θα πέσει... Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει εντελώς το ενδεχόμενο φλεγόμενα συντρίμμια να «προσγειωθούν» στα σπίτι μας!
Ο UARS -βάρους 5,4 τόνων παρακαλώ- εκτοξεύτηκε πριν από 20 χρόνια για να μετρά συγκεντρώσεις διαφόρων ουσιών στην ατμόσφαιρα. «Έμεινε» από καύσιμα το 2005 και επομένως δεν μπορεί να μετακινηθεί στην τροχιά «νεκροταφείο» όπου συγκεντρώνονται άλλοι ανενεργοί δορυφόροι, ούτε να πέσει στη Γη με ελεγχόμενο τρόπο. Άρα; Θα πέσει μόνος του και... ο Θεός βοηθός!
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: