ΣΙΝΕ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Βρέθηκε το εμβόλιο κατά της φαλάκρας: πότε έρχεται

Πότε θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο κατά της φαλάκρας, ποιοί θα πρέπει να το κάνουν και σε τί ηλικία;
Έρχεται μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, λένε οι επιστήμονες του Γείλ που άνοιξαν τον πόλεμο κατά της φαλάκρας.
Σύμφωνα με το Έθνος το νέο εμβόλιο θα χρησιμοποιεί λιπώδη κύτταρα από την κοιλιά για να αναζωογονήσουν τους μηχανισμούς ανάπτυξης τριχών στο κεφάλι.
Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι ότι τα βλαστικά κύτταρα των τριχών ελέγχονται από τους λιπώδεις ιστούς της περιοχής και έτσι με μία απλή προσθήκη ενός συγκεκριμένου τύπου λιπωδών κυττάρων στο δέρμα του κρανίου, τα βλαστικά αυτά κύτταρα ξεκινούν να αναπτύσσονται και πάλι επαναφέροντας την τριχοφυΐα.
Για την ακρίβεια μετά την μεταφορά του λίπους από την κοιλιά στο κεφάλι, τα ποντίκια εμφάνισαν τετραπλάσια τριχοφυΐα γύρω από τους υπάρχοντες θύλακες, ενώ εμφανίστηκαν από το πουθενά και νέες τρίχες.
Σε περίπου 2 εβδομάδες η τριχοφυΐα αποκαταστάθηκε ανοίγοντας το δρόμο και στους φαλακρούς άνδρες που δεν βρίσκουν τον εαυτό τους γοητευτικό να ελπίζουν.
“Αν καταφέρουμε τα λιποκύταρα που προστίθενται στο δέρμα να ενεργοποιήσουν τα εν υπνώσει βλαστικά κύτταρα στη βάση των θυλάκων των τριχών τότε ίσως δούμε και πάλι τρίχες να εκφύονται στην περιοχή” λέει η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Βάλερι Χόρσλι.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: