ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργιακός πυρετός παντού εν όψει ΔΕΘ!!!

Με απεργίες απαντούν στα νέα μέτρα οι συνδικαλιστικοί φορείς.
Σε απεργιακό κλοιό αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες η χώρα, στον απόηχο της αντίδρασης των συνδικαλιστικών φορέων απέναντι σε μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ενώ σε
πεδίο έκφρασης της λαϊκής διαμαρτυρίας αναμένεται να μετατραπεί η φετινή ΔΕΘ.
Ταξί
Προειδοποιητικό "χειρόφρενο" τραβούν από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ταξιτζήδες, ενώ το ίδιο πρόκειται να συμβεί και το Σάββατο με τις αντιδράσεις να κορυφώνονται ενόψει ΔΕΘ.
Γιατροί
Αύριο ξεκινά και η 48ωρη πανιατρική απεργία. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί τις συγκεκριμένες ημέρες με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Εφοριακοί-τελωνειακοί
Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζουν από την ερχόμενη εβδομάδα 48ωρη απεργία, δημιουργώντας μπλόκο στην ομαλή πορεία των κρατικών εισπράξεων και την τροφοδοσία της αγοράς.
Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Σε «λευκή απεργία» προσανατολίζονται και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Με ανακοίνωση τους άφησαν χθες αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, γιατί ενώ, όπως αναφέρουν εδώ και περίπου ένα χρόνο, η πολιτεία, έχει κυρώσει με νόμο το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που προβλέπει σαφέστατα το διαχωρισμό των υπηρεσιών της αεροναυτιλίας από τις υπόλοιπες λειτουργίες των αεροδρομίων, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό προς την κατεύθυνση αυτή.
Δάσκαλοι
Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για τις 22 Σεπτεμβρίου εξ αιτίας των προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής.
ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ
Σε κλίμα έντασης διεξήχθη χθες η συνέλευση των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν διαμετρικά αντίθετες απόψεις για την πορεία των κινητοποιήσεων. Η συνέλευση αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα.
Εργαζόμενοι στην καθαριότητα
Το σωματείο τους (ΕΕΔΑ) εξήγγειλε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αντιδρώντας στις απολύσεις των συμβασιούχων που ήδη έχουν συντελεσθεί ή δρομολογηθεί και στις εξαγγελλόμενες απολύσεις εργαζομένων μέσω της εργασιακής εφεδρείας. Επίσης, ζητούν τριετή παράταση των συμβάσεων όσων ήδη εργάζονται, κατάργηση της νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει είσοδο των ιδιωτών στην καθαριότητα και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: