ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, σήμερα, στα Γρεβενά - Το πρόγραμμα...

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στα Γρεβενά από την Παρασκευή 23 έως τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη θυσία του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη.
Στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής θα αφιχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη συνοδεία του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ...της Θεσσαλονίκης.
Τον κ.κ. Βαρθολομαίο θα υποδεχθούν στο αεροδρόμιο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος και οι αρμόδιες αρχές. Κατόπιν θα μεταβεί οδικώς στα Γρεβενά και θα ακολουθήσει γεύμα στο ξενοδοχείο το οποίο θα εγκατασταθεί.
Στις 18:45 το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει η υποδοχή του Παναγιότατου στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών
Στις 19:00, υποδοχή στην πλατεία του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού υπό του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και του λαού. Ακολουθεί προσφώνηση από το Δήμαρχο Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Σεργίο και παράλληλα αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Κατάθεση στεφάνου στον παρακείμενο ανδριάντα του Εθνομάρτυρα.
Ανάκρουση του Ακάθιστου Ύμνου
Δείπνο το οποίο θα παρατεθεί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή.
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 09:00 το πρωί θα αναχωρήσει από το ξενοδοχείο και θα μεταβεί στη Μονή Μεταμορφώσεως – Οσίου Νικάνορα όπου πρόκειται να φθάσουν μία ώρα μετά, στις 10:00. Στη 1:00 το μεσημέρι θα δοθεί γεύμα στη Μονή και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου ο Παναγιότατος και η Συνοδεία του θα αναχωρήσει για τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου «ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ» όπου και θα ξεναγηθεί. Στις 20:30 το βράδυ θα ακολουθήσει δείπνο στην «Αετοφωλιά της Πίνδου» , το οποίο θα παραθέσει ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης.
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 08:00 το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών όπου και θα τελεσθεί τρισάγιο στη μνήμη του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού.
Στη 1:00 το μεσημέρι θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παρατεθεί από το Δήμαρχο Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη.
Στις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών η οποία θα είναι αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αιμιλιανό. Η βραδιά θα κλείσει με το Δείπνο το οποίο θα παραθέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δασταμάνης.
Η επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου και της συνοδείας του θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 με την αναχώρηση τους από τα Γρεβενά.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: