ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δήμοι στη Β. Ελλάδα!

Ενας νεκρός, σημαντικές υλικές ζημιές και μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες είναι ο απολογισμός του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που σάρωσε τα τελευταία 24ωρα τη δυτική και βόρεια Ελλάδα.
Τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Ιονίου και ειδικά στη
Λευκάδα, όπου σημειώθηκε και το τραγικό γεγονός του θανάτου ενός 60χρονου Γάλλου τουρίστα. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του πάνω σε ιστιοφόρο σκάφος στην περιοχή του Βλυχού όταν ξέσπασε ένα πολύ δυνατό μπουρίνι. Οι σφοδροί άνεμοι και η θαλασσοταραχή είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα, από όπου ανασύρθηκε αναίσθητος.
Ο Γάλλος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν σημαντικές καταστροφές, καθώς πολλά σκάφη που βρίσκονταν στο καρνάγιο ανατράπηκαν, ενώ βάρκες που ήταν δεμένες στο λιμάνι κατέληξαν στη στεριά. Μάλιστα, παραλίγο να σημειωθεί και δεύτερη τραγωδία όταν ανατράπηκε ένα καταμαράν στο οποίο επέβαιναν δύο τουρίστες. Ευτυχώς, οι ναυαγοί περισυνελέγησαν σώοι από παραπλέον σκάφος.
Οι καταιγίδες και οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, ενώ σημειώθηκαν προσωρινές διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων που είχαν κατακλύσει ισόγειες και υπόγειες κατοικίες και καταστήματα τόσο στη βόρεια Ελλάδα όσο και στην Καλαμάτα.
Ιδιαίτερα μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν στον Μελισσουργό Θεσσαλονίκης, που πλημμύρισε από μεγάλες ποσότητες νερού και οι κάτοικοι χρειάστηκε να συγκεντρωθούν στην εκκλησία του χωριού προκειμένου να σωθούν από την υδάτινη λαίλαπα. Ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης ζήτησε βοήθεια από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την α [Ο οικισμός Μελισσουργός Θεσσαλονίκης πλημμύρισε και οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού για να σωθούν από τη μανία της φύσης.] απομάκρυνση του νερού από τα πλημμυρισμένα σπίτια.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό από και προς Καβάλα (από το Δερβένι έως τον Στρυμόνα) και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας (στον κόμβο της Ρεντίνας).
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα δυτικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Espressonews.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: