ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Τα βήματα αποκαλύπτουν την ταυτότητα του ανθρώπου!!!

Ο μοναδικός για κάθε άνθρωπο τρόπος που περπατάει και πιέζει το πόδι του στο έδαφος, μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητά του σχεδόν εξίσου καλά με τα δαχτυλικά αποτυπώματα.
Αυτό υποστηρίζουν Ιάπωνες, Γερμανοί και Βρετανοί ερευνητές, μεταξύ των οποίων και ο ελληνικής καταγωγής Γιάννης Γκουλέρμας, του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανολόγων και
ηλεκτρονικών του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.
Αν όντως η ανακάλυψη μπορεί να αξιοποιηθεί πρακτικά, τότε ανοίγει ο δρόμος για μια νέα τεχνολογία αναγνώρισης, παράλληλα με την ανάλυση των χεριών, της ίριδας των ματιών, της φωνής κ.α. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστό διασκελισμό και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πλέον σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια περίπου 90% τα ξεχωριστά «πρότυπα βηματισμού».
Οι ερευνητές βελτίωσαν περαιτέρω αυτή την μέθοδο αναγνώρισης, βρίσκοντας τεχνικές μέτρησης του τρόπου που το πόδι ακουμπάει στο έδαφος και σηκώνεται ξανά καθώς περπατά.
Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο τρισδιάστατης επεξεργασίας εικόνων για να αναλύσουν το βηματισμό και την πίεση των δακτύλων στο πάτωμα, έκαναν πειράματα με 104 εθελοντές.
Τελικά κατάφεραν να ταιριάξουν το βηματισμό με τα επιμέρους άτομα με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια 99,6%. Προς το παρόν αποδείχτηκε ότι η τεχνική αναγνώρισης μπορεί να φέρει αποτελέσματα σε ξυπόλυτους ανθρώπους, όμως οι ερευνητές πιστεύουν ότι μελλοντικά η νέα τεχνολογία θα είναι δυνατό να αξιοποιηθεί για ελέγχους ασφαλείας σε διάφορες περιπτώσεις.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: