ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρώπη: τι σχέδιο ετοιμάζει για το χρέος της Ελλάδας!!!

Ένα νέο σενάριο για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους, το οποίο κοντεύει να γκρεμίσει το οικοδόμημα όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνει στη δημοσιότητα το αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, υπάρχει απόρρητο έγγραφο με σχέδιο της Ευρώπης, το οποίο προβλέπει την επαναγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους από
τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Μάλιστα, τονίζεται χαρακτηριστικά ότι στο σχέδιο περιγράφονται τρόποι προκειμένου η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί ούτως ώστε να μειωθεί κατά το δυνατό η διάρκεια παραμονής της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Κατά το Bloomberg, η επαναγορά του συνόλου του χρέους από την Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει μέσω εξειδικευμένης δημοπρασίας ολλανδικού τύπου με τη χρήση προεξοφλημένων βραχυπρόθεσμων τίτλων που θα εκδοθούν από το EFSF.
Κάθε προσφορά από τους ενδιαφερόμενους θα γινόταν αναλογικά προς το αρχικό αριθμό τίτλων που θα ήθελαν οι ενδιαφερόμενοι με αντάλλαγμα ελληνικά ομόλογα αξίας 100 ευρώ ανά τίτλο.
Η συγκεκριμένη διαδικασία εκτιμάται ότι, σε τελική ανάλυση, θα έφερνε μεγαλύτερη μείωση του χρέους σε σχέση με την προγραμματισμένη ανταλλαγή ομολόγων, αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο το συγκεκριμένο εσωτερικό έγγραφο της Ε.Ε.
Η σχετική πληροφόρηση βγαίνει στον αέρα λίγες ώρες μετά τη δήλωση Σόιμπλε, κατά την οποία δεν θα ήταν έκπληξη να αλάξουν οι όροι της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, μέρος της οποίας αποτελεί τόσο μια επαναγορά όσο και μια ανταλλαγή ομολόγων της Ελλάδας.

fimes.gr 
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: