ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία για το ν/σ για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό!!!

Αλλαγές ζητά η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας...
Την αναμόρφωση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο εξωτερικό αξιώνει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής (Μορφωτικών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς).
«Αν γίνει νόμος με τη σημερινή του μορφή, θα έχει ως αποτέλεσμα να στερήσει τα Ελληνόπουλα της Διασποράς από κάθε γλωσσικό και πολιτισμικό δεσμό με την Πατρίδα», τονίζεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση, με τίτλο «Ανεξέλεγκτη η χρεοκοπία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό».
«Το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε κανένα ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς των Γονέων και των Κοινοτήτων στη Γερμανία. Προκλητικά αγνόησε παντελώς τις εποικοδομητικές τους προτάσεις, δεν καταδέχτηκε να απαντήσει ούτε σε ένα τους έγγραφο και δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση σε ημερίδα για το θέμα», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΕΚ Γερμανίας, που προτείνει πριν από την κατάργηση των υπαρχόντων σχολείων να προηγηθεί, τουλάχιστον, μια τριετής πιλοτική φάση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, όπως την προβλέπει το νομοσχέδιο.
«Δεν αξίζει τον κόπο να μαθαίνουμε πιά Ελληνικά; Ή μήπως η παρεχόμενη ως τώρα ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό παρήγαγε μισαλλόδοξους και εχθρούς της ειρηνικής συμβίωσης;», διερωτάται η ΟΕΚ Γερμανίας, απαντώντας στους συντάκτες του νομοσχεδίου που όπως τονίζει απευθύνεται «στους πολίτες του κόσμου, με όρους προώθησης της ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας ατόμων και ομάδων διαφορετικής προέλευσης».
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι το υπουργείο Παιδείας, επί δεκαετίες, αρνήθηκε να προσλάβει για τις ανάγκες τις ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό μετανάστες εκπαιδευτικούς που σπούδασαν σε ξένα Πανεπιστήμια.
24wro 
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: