ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟ και Πανιώνιος σε λίστα με ύποπτα ματς!!!

Δύο αγώνες ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, σε μια μακροσκελή λίστα με ύποπτα παιχνίδια, τα οποία ερευνώνται από τις ιταλικές αρχές.
Πιο συγκεκριμένα στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας της Νάπολι βρίσκονται 150 ματς, που αφορούν το ιταλικό πρωτάθλημα και
όχι μόνο, και για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι στημένα.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «larepubblica.it», μεταξύ αυτών των παιχνιδιών είναι το παιχνίδι του Πανιώνιου με τη Νάπολι, που διεξήχθη στις 27 Ιουλίου του 2008 για το Ιντερτότο (σ.σ.: έληξε με νίκη των Ιταλών με 1-0) και αυτό του Παναθηναϊκού με την Ντιναμό Τιφλίδας, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου 2008 , για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (επικράτησαν με 3-0 οι «πράσινοι»).
Οι Ιταλοί έχουν δώσει στη δημοσιότητα ως ύποπτα ματς από ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα εξής παιχνίδια: Γκρασχόπερς-Τσερνομόρετς,Νάπολι-Πανιώνιος, Μπνέι Γιεχούντα-Ντεπορτίβο, Άστον Βίλα-Οντένσε, Φενέρμπαχτσε-ΜΤΚ, Παναθηναϊκός-Ντιναμό Τιφλίδας.
Από το Καμπιονάτο τα παιχνίδια, που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα είναι το: Κιέβο-Κατάνια 1-1 (21/03/10), Αταλάντα-Κάλιαρι 3-1 (24/03/10), Μπολόνια-Κατάνια 1-1 (09/05/10), Ίντερ-Κιέβο Βερόνα 4-3 (09/05/10), Ουντινέζε-Μπάρι 3-2 (09/05/10), Κιέβο Σαμπντόρια 0-0 (03/04/11).
Παράλληλα τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο πως ερευνώνται 150 παιχνίδια από την Πριμέρα Ντιβιζόν, το Καμπιονάτο, αλλά και από τη Νότιο Αμερική, που έχουν διεξαχθεί την τελευταία διετία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένα έρευνα από τις ιταλικές αρχές διενεργείται μυστικά τα τελευταία δύο χρόνια και από αυτήν έχουν προκύψει αρκετά στοιχεία κατά της Μαφίας, καθώς μέλη της βρέθηκαν να έχουν ποντάρει υπέρογκα ποσά σε αρκετά αθλητικά γεγονότα: από αναμετρήσεις ποδοσφαίρου, μέχρι και τένις.
Μάλιστα από τις έρευνες αποκαλύφθηκε σχέσεις της Καμόρα με έναν μπουκ, στα καταστήματα του οποίου διαπιστώθηκε ότι είχαν δεχθεί πονταρίσματα σε πολλούς αγώνες, με την Εισαγγελία της Νάπολης να υποψιάζεται προσπάθεια για «ξέπλυμα χρήματος».
Ήδη οι αρχές έχουν προχωρήσει σε δύο συλλήψεις του μπουκ και συνεργάτη του, αλλά και έξι μελών της ιταλικής μαφίας.
Zougla.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: