ΣΙΝΕ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσο συχνά αλλάζει νούμερο παπουτσιού ένα παιδί;

Τα ποδαράκια των μωρών μεγαλώνουν γρήγορα κι αυτό είναι κάτι που αγχώνει ιδιαίτερα τις νεαρές μαμάδες.
Το ποδαράκι του παιδιού μεγαλώνει πάνω από μισό νούμερο κάθε
τρεις μήνες όταν είναι κάτω των 16 μηνών, μισό νούμερο κάθε τρεις μήνες όταν είναι μεταξύ 16 και 24 μηνών και μισό νούμερο κάθε τέσσερις μήνες όταν είναι 2 με 3 ετών. Η ανάπτυξη συνήθως επιβραδύνεται μετά την ηλικία αυτή, ωστόσο, θα πρέπει κάθε τέσσερις μήνες να ελέγχετε κατά πόσο του κάνουν τα παπούτσια του.
Μέχρι και τη στιγμή που θα αρχίσουν να περπατάνε μόνα ή με τη στράτα τους δε χρειάζονται παπούτσια. Μάλιστα, πρέπει να εξασκούν τα δάχτυλα και τους μυς της καμάρας του ποδιού προκειμένου να αναπτύσσουν μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερη ισορροπία, οπότε καλύτερα να είναι γυμνά. Όταν έρθει η στιγμή να αγοράσετε παπούτσια, πηγαίνετε σε ένα εξειδικευμένο σε παιδικά παπούτσια κατάστημα και ζητήστε ένα ζευγάρι για τα πρώτα βήματα του μωρού. Παπούτσια ελαφριά, μαλακά, με πάτο από επίπεδο λάστιχο ή κρεπ, παπούτσια με σταθερότητα στην περιοχή του τακουνιού αλλά και ελαστικά είναι πολύ καλές επιλογές.
Τα παπούτσια για τα πρώτα βήματα του μωρού σας βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Σε γενικές γραμμές, όμως, τα περισσότερα έχουν στρογγυλεμένες άκρες για να επιτρέπουν μεγαλύτερη άνεση στην κίνηση των δαχτύλων. Σε αντίθεση με μια ευρέως διαδεδομένη άποψη, σε αυτό το στάδιο το πόδι του παιδιού δε χρειάζεται στήριξη στον αστράγαλο. Επιπλέον, δε χρειάζεται στήριξη στην καμάρα του, καθώς μέχρι την ηλικία των 3 ετών δε θα έχει ούτως ή άλλως καλοσχηματισμένη καμάρα.
Τα καλύτερα παπούτσια είναι αυτά που κατασκευάζονται από υλικά με πόρους που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα εντός του ποδιού. Αποφύγετε, αρχικά, τα αθλητικά, καθώς οι σόλες τους είναι συνήθως κατασκευασμένες από παχύ, άκαμπτο λάστιχο και το επάνω μέρος είναι συνήθως από χοντρό δέρμα ή καμβά, πράγμα που τα κάνει βαριά. Επιπλέον, τα μωρά δεν πρέπει να φοράνε μπότες, παπούτσια με γλιστερές σόλες, μοκασίνια ή οτιδήποτε με ψηλό τακούνι.
Queen.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: