ΣΙΝΕ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Χαμός στο δελτίο της ΕΡΤ με φοιτητές, άγριες βρισιές και παραιτήσεις!

Χαμός στο δελτίο της ΕΡΤ με φοιτητές, άγριες βρισιές και παραιτήσεις
Τα είδε όλα το δελτίο της ΕΡΤ: παραιτήσεις, τηλεφωνήματα Παπανδρέου-Παπουτσή-Μόσιαλου, φοιτητές, ΜΑΤ συνέθεσαν το κολασμένο σκηνικό στην ΕΡΤ.
Όλα ξεκίνησαν όταν γύρω στις 9 το βράδυ, περίπου 60-80 φοιτητές μπούκαραν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Κατέβηκαν στο στούντιο την ώρα που ξεκινούσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και ο Προκόπης Δούκας εκφωνούσε τους τίτλους.
Oι φοιτητές δήλωσαν ότι είναι από τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας και απαίτησαν να «βγουν στον αέρα» και να μεταδώσουν μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των φοιτητών που βρίσκονται σε καταλήψεις στα Πανεπιστήμια.
Οι υπεύθυνοι του δελτίου αιφνιδιάστηκαν και έκοψαν το δελτίο στον αέρα. Οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τους υπευθύνους της ΕΡΤ. Ο Πρόεδρος Λάμπης Ταγματάρχης, ο διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Παπαγεωργίου, ο γενικός διευθυντής Γιώργος Κογιάννης ξεκίνησαν να συνομιλούν με τους φοιτητές ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε αμέσως τον Πρωθυπουργό.
Η ώρα περνούσε, το δελτίο της ΕΡΤ δεν έβγαινε στο αέρα, το twitter πήρε φωτιά. Οι διαπραγματεύσεις φοιτητών-ηγεσίας της ΕΡΤ κατέληξαν στη συμβιβαστική λύση να μαγνητοσκοπηθεί το μήνυμα τους για να παίξει στο δελτίο τα μεσάνυχτα και να αποχωρήσουν από το στούντιο.
Όντως οι φοιτητές πείστηκαν, μαγνητοσκόπησαν το μήνυμα και αποχώρησαν. Όλη αυτή την ώρα, τα τηλέφωνα μεταξύ ΕΡΤ-Μόσιαλου και Μόσιαλου-Μαξίμου άναψαν. Έγιναν πάνω από εκατό (100) τηλεφωνήματα μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου με την διοίκηση της ΕΡΤ και δεκάδες με τον Πρωθυπουργό.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε κατηγορηματικά να παίξει το βίντεο στον «αέρα» της κρατικής τηλεόρασης. «Σε μια τέτοια περίοδο, εμπρηστικά μηνύματα μόνο κακό κάνουν. Άσε που θα μας κατηγορούσαν για την κρατική τηλεόραση που είναι ξέφραγο αμπέλι» έλεγε συνεργάτης του. Η κατάσταση άρχισε να γίνεται εκρηκτική, καθώς έξω από το ραδιομέγαρο ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται «αγανακτισμένοι».
Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αποφασίστηκε να αναπτυχθούν διμοιρίες των ΜΑΤ στον αυλόγυρο της ΕΡΤ δια παν ενδεχόμενο. Η βαριά σιδερένια πύλη της ΕΡΤ επί της Μεσογείων έκλεισε, και τα ΜΑΤ κρύφτηκαν πίσω από τα οχήματα εξωτερικών μεταδόσεων.
Οι Ταγματάρχης-Παπαγεωργίου επιχειρούσαν να πείσουν τον Μόσιαλο να παίξει το μήνυμα των φοιτητών. Εκείνος αρνήθηκε και επικαλέστηκε και την άρνηση του Πρωθυπουργού. Μπροστά σ’ αυτό υπέβαλαν προφορικά τις παραιτήσεις τους. «Ας παίξει το βίντεο και θα παραιτηθούμε την ίδια ώρα» είπαν. «Ούτε θα παίξει ούτε θα παραιτηθείτε» απαντούσε μονότ
Η ώρα περνούσε αλλά το δελτίο της ΕΡΤ δεν έβγαινε στον αέρα στις 12. Η ομάδα που εισέβαλε στο στούντιο –που δεν είχε αποχωρήσει από το ραδιομέγαρο ακόμη- ανέβηκε στο γραφείο της διοίκησης και άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα. «Δεν φοράτε παντελόνια, δεν τιμάτε τις συμφωνίες σας» και μερικά γαλλικά ακούστηκαν.
Τελικά το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ βγήκε στον «αέρα» περίπου στις 2 τα ξημερώματα με τον παρουσιαστή Προκόπη Δούκα να ξεκινά λέγοντας προφορικά δυο λόγια για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Αφού έπαιξαν τα βασικά οικονομικά-πολιτικά θέματα, βγήκε σε παράθυρο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού και περιέγραψε το σκηνικό χωρίς ποτέ να παίξει το σχετικό μαγνητοσκοπημένο βίντεο των φοιτητών ενώ φιλοξενήθηκε και δήλωση της διοίκησης της ΕΡΤ.
fimes.gr

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: