ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ο αδέσποτος δορυφόρος έπεσε στη Γη. Που έπεσαν τα κομμάτια;

Στον Ειρηνικό Ωκεανό κατέληξαν, τελικά τα περισσότερα από τα συντρίμμια του δορυφόρου της NASA, που έπεσε στη Γη τα ξημερώματα.
Η είσοδος του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα της Γης πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις 06:45 και 07:45 ώρα Ελλάδος, σημείωσε η NASA.
Στο διάστημα αυτό ο UARS πέρασε πάνω από τον
Καναδά και την Αφρική, όπως και από μεγάλες περιοχές του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία χρειάστηκε αρκετές ώρες για να εντοπίσει το σημείο πτώσης και να επιβεβαιώσει πως αυτό προσδιορίζεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά όχι απαραίτητα στο νερό. Αναμένονται και νέες ανακοινώσεις καθώς η NASA προσδιόρισε μεν την περιοχή, αλλά δεν έχει ακόμη στην διάθεσή της κάποια κομμάτια του δορυφόρου.
Ο βάρους 6,5 τόνων ερευνητικός δορυφόρος της NASA έπεσε τελικά τα ξημερώματα του Σαββατου στη Γη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που μπορεί να κατέληξαν τα συντρίμμια του.
Η είσοδος του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα της Γης αναμενόταν ανάμεσα στις 06:45 και 07:45 ώρα Ελλάδος σήμερα, σύμφωνα με την τελυεταία ανακοίνωση της NASA.
Στο διάστημα αυτό ο Ερευνητικός Δορυφόρος της Άνω Ατμόσφαιρας πέρασε πάνω από τον Καναδά και την Αφρική, όπως και από μεγάλες περιοχές του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσπαθεί τώρα να επιβεβαιώσει το σημείο από το οποίο εισήλθε στην ατμόσφαιρα και την ώρα που έγινε αυτό ενώ επισημαίνει πως αν κάποιος εντοπίσει κομμάτια του δορυφόρου, δεν πρέπει να τα αγγίξει, αλλά να ειδοποιήσει αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: