ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Προκριματικά Euro 2012: Λετονία – Ελλάδα 1-1 (video)

Η Ελλάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λετονία, αποτέλεσμα το οποίο σε συνδυασμό με την ήττα του Ισραήλ από την Κροατία της εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του ομίλου της, αλλά έχασε μία «χρυσή» ευκαιρία για να εδραιωθεί στην κορυφή. Το σκορ του αγώνα άνοιξε ο Cauna στο 19΄ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο 84΄.
Η «γαλανόλευκη» χωρίς να εντυπωσιάζει έλεγχε τον αγώνα από το ξεκίνημα και απείλησε για πρώτη φορά στο 13΄ όταν ο Σαλπιγγίδης δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ μετά το γύρισμα του Σαμαρά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 16΄ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Vanins και τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία. Η μπάλα κατέληξε μετά από κόντρες στον Cauna και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Στο 30΄ οι
γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 με το Σηφάκη να απομακρύνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Mihadjuks, ενώ η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην Ελλάδα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στο Μάκο, αυτός με πλασέ ανάγκασε το Vanins να επέμβει εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια οι αμυντικοί πρόλαβαν την προβολή του Κυριάκου Παπαδόπουλου.
Με την έναρξη του β΄ μέρους ο Σαλπιγγίδης έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του με το σουτ του από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή να περνά άουτ. Στη συνέχεια οι Λετονοί αμυνόταν μαζικά και οι παίκτες του Santos δεν πλησίαζαν με αξιώσεις στα καρέ τους, παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων που διατηρούσαν. Η επόμενη καλή στιγμή για την Εθνική μας ήρθε στο 65΄ όταν ο Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε για λίγο. Ακολούθησε ακόμη μία κεφαλιά του Λυμπερόπουλου αυτή τη φορά στο 73΄ που δε βρήκε στόχο. Η πίεση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών αυξανόταν με την πάροδο του χρόνου και η ισοφάριση ήρθε στο 84΄ με σουτ του Κυριάκου Παπαδόπουλου μέσα από την περιοχή μετά από κόρνερ του Καραγκούνη. Στη συνέχεια η «γαλανόλευκη» έψαξε το γκολ της νίκης, αλλά αυτό δεν ήρθε και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Σκόρερ: 19΄ Cauna / 84΄ Κ. Παπαδόπουλος
Συνθέσεις
Λετονία: Vanins, Klava, Ivanovs, Krjauklis, Mihadjuks, Cauna, Fertovs, Lukjanovs, Laizans, Verpakovskis (69΄ Runevs), Visnakovs (83΄ Zigajevs)
Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα (72΄ Μανιάτης), Ζαραδούκας, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μάκος (81΄ Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Φετφατζίδης (46΄ Τζιόλης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Λυμπερόπουλος
Γκολ και highlights από το Λετονία – Ελλάδα 1-1 (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια: