ΣΙΝΕ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Super League: "Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες"

Τη θέληση της Super League το φετινό πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 16 ομάδες επεσήμανε ο πρόεδρος της λίγκας, Απόστολος Παπουτσάκης, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Super League τόνισε ότι η υπόθεση για το αν και πότε θα
προστεθούν οι δύο ομάδες στο αγωνιστικό πρόγραμμα μπορεί να έχει εξέλιξη την ερχόμενη Τετάρτη, όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα εξετάσει τους φακέλους των ομάδων της Football League που είναι υποψήφιες για άνοδο (Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας).
Στο σημερινό συμβούλιο υπήρξε απόλυτη ταύτιση ως προς την επιθυμία όλων να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Βέβαια, αυτό προβλέπεται και στο συμβόλαιο που υπέγραψε η Super League με το συνδρομητικό κανάλι, το οποίο έχει προγραμματίσει να μεταδώσει 240 παιχνίδια.
«Η θέση της Σούπερ Λίγκας είναι η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 16 ομάδες. Πρόθεσή μας είναι με την Πολιτεία να συντομεύσουμε τις διαδικασίες για να μπούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο πρωτάθλημα με 16 ομάδες», είπε ο πρόεδρος της λίγκας, Απόστολος Παπουτσάκης, αλλά όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο, απάντησε: «Αυτό θα το ξέρουμε μέσα στις επόμενες μέρες. Η γραμμή είναι 16 ομάδες. Αν δεν γίνεται θα δούμε τι θα κάνουμε».
Σχετικά με την παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου στο συμβούλιο είπε: «Ήταν παρών, αλλά δεν συμμετείχε, δεν είχε δικαίωμα ψήφου. Είχε έρθει μόνος του».
Η ομάδα του Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον νέο πρόεδρο, Παναγιώτη Μποτσίβαλη, χωρίς όμως να έχει δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη των τριών εκπροσώπων της Super League στην ΕΠΟ. Ο κ. Μποτσίβαλης ισχυριζόταν ότι δέχθηκε πρόσκληση από τη διοργανώτρια για να παρευρεθεί στο Δ.Σ., κάτι που διέψευδαν οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής. Μετά τη ψηφοφορία, εκπρόσωποι στην ΕΠΟ εκλέχθηκαν οι Γιάννης Μόραλης, Γιώργος Χριστοβασίλης και Θανάσης Αθανασιάδης.
Παράλληλα, ο εκτελεστικός διευθυντής της λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, έθεσε την παραίτησή του, αφού τον Δεκέμβριο, όταν και θα αποχωρήσει θα αναλάβει θέση υπεύθυνου διοργάνωσης των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League, αναφέρει:
«Εγκρίθηκε το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα του Α’ Γύρου του πρωταθλήματος της Super League.
Ο πρόεδρος της Super League κ. Απόστολος Παπουτσάκης ενημέρωσε το Δ.Σ. για την πρόσφατη θεσμική συνάντηση με τον ΓΓΑ κ. Π. Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σ. Πιλάβιο. Πάγια θέση της διοργανώτριας αρχής παραμένει η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 16 ομάδες.
Ο γενικός διευθυντής της Super League υπέβαλλε στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. την παραίτησή του, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 31/12/2011, καθώς αποδέχθηκε τη θέση του υπέυθυνου διοργάνωσης διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.
Στη Γενική Συνέλευση εξελέγησαν ως εκπρόσωποι στην ΕΠΟ οι κ.κ. Α. Αθανασιάδης, Γ. Μώραλης και Γ. Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος της Super League κ. Α. Παπουτσάκης καταλαμβάνει ex officio αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.
Σημειώνεται ότι με τη συναίνεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ο εκπρόσωπος αυτής παρέστη στις σημερινές συνεδριάσεις του Δ.Σ. και της Γ.Σ. του συνεταιρισμού, χωρίς το δικαίωμα ψήφου, προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς διαδικασίες αναφορικά με τη χορήγηση ή μη πιστοποιητικού από την ΕΕΑ».
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: